Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Dışarıdan Gelen Göz ve Misafirin Gözlemi
Cevaplar 2
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 5049
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dışarıdan Gelen Göz ve Misafirin Gözlemi  (Okunma Sayısı 5049 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bald_57

Yeni Üye

*

Üye No : 4643

Konu  : 1

Karma Sayısı: 0

« : 09 Ekim 2008, 04:42:07 »

Merhabalar
Sinop luyum Erzurumdan Evliyim.Burada Memurum.Benim Sıkıntımı  BeVeTe ve DADAS88 Bir Nebze Olsun Açıklamış.Hakiki Erzurumlular Bursa İstanbul İzmir Mersin Antalya gibi İllere Göçmüşler Neden Denildiğinde Geçim Sıkıntısı Soğuklar Bahane Ediliyor Peki SORUYORUM : Erzurumdaki Gerçek Olmayan Erzurumlular Nereden ve Neden Gelmişler Nasıl Geçiniyorlar.
Bakın Esnafların Durumuna Gelelim 2 Husus Var.1.Husus:Esnaf Öğrenci Varken Kıymetini Bilmiyor Fiyatlar Abartılı 3-4 Ay Üniversiteler Kapalıyken Dolmuşcuda Dahil Kan Ağlıyor.Gelelim 2. Hususa : Erzurum da Yerli Esnaf ile Dışarıdan Gelenin Fiyatları Bir Değil (Ufakta Olsa Tenzih Ettiklerim Var) Kira Vermeyen Yada Esnaflığı Abartan Kesim Çoğunlukta Olan Kesim Belli Müşterileri Olanlar Nasılsa Benden Alıyorlar Tavrındalar Diğer Dışardan Gelenler Sürümü Var Kazanç Bundan Diyorlar ve Kazanıyorlar.
Erzurum İnsanı Ekeliği Bildiği Kadar Haklarını Yasalarla Aramasını Bilseler Erzurum Bir Erzurum daha Olur.
Evet Erzurumu Dışarıdan Gelenler Bozuyor Sözüne Katılıyorum DSİ Stad ve Havaalanı Yolu Üzeri İçin Söylüyorum (Affınıza Sığınarak Anlayanlar Anladı).  Peki Erzurumlular Bunlara Neden İzin Veriyor Ben de Bunu Anlıyamıyorum.
Erzurum Dışındaki Erzurumlular O Kadar Birbirlerine Tutucularki Erzurumda ise bunu Görmek Bir Hayli Zor.Ama Yokta Değil.
Erzurumlu Kendini ve Erzurumu Anlatmayı Tanıtmayı Pek Beceremiyor.Erzurumda Oyurup da Daha Palandöken Dağına Çıkmayanlar,Tortum Şelalesine Gitmeyenler Var. Acizane Olarak Çıktım Gördüm.
Aslında Daha Çok Yazacaklarım var Ama Yanlış Anlaşılmak İstemiyorum. Erzurumu ve Erzurumluları Seviyorum.Yurdumun Her Yeri Güzel Ama Erzurum Bir Başka Güzel.
Son Sözlerim Erzurum Osmanlı Zamanı Olsun Cumhuriyetin Kuruluş Aşaması Olsun Şu An Olsun Hep Devletin Yanında Önceki Dönem 7 Şu an 6 Milletvekili Vermiş Olmasına Rağmen Devletin Erzuruma Bakışı Eksik.İstanbulun Hurdabüslerinin Erzurumda İşi Ne.Birde Dadaşkentten Hilalkente Kadar Tek Otobüsle Gidilirken Şimdi Neden Gidilmiyor.Akıllı Kart Bahane Edilmesin.Erzurumda Annelerimizin Ablalarımızın Okur YAzarlık Durumu Belli.
Daha yapılan Değişikliklere Bile Alışamadan Oradan Geçermi Buradan Geçermi Soruları Bitmedi.Birde Öğrenciye Ev Kiralayan Ev Sahipleri Fiyatları Abartıp Sonra Peşlerinden Koşmaları.Elektrik Su Doğalgaz Takıntısı Yaptı Diye Ertesi Sene Okullarında Öğrenci Arıyorlar.
Aman Sakın Yanlış Anlaşılmış Olmayayım Bunlar Duyduğum Gördüğüm Bizzat Yaşadığım Şeyler.Erzurumu ve Erzulumluları Seviyorum.Benim Anlatmak İstediğim Lütfen Ama Lütfen Dışarıdan Erzuruma Gelen Misafirlere Erzurumu Yanlış Tanıtmayalım.Güzelliklerimizi Onlarla Paylaşalım.Ben Şuna İnanıyorum.En Az Erzurumlu Kadar Erzurumluyum.
Tüm Erzuruma Selamlar Hürmetler
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
jecker_xx

jecker_xx

Yeni Üye

*

Üye No : 65

Konu  : 0

« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2009, 04:26:09 »

abime aynen ve fazlasıyla katılıyorum özellikle benim gibi gençlerden şikayetçiyim önce nazik olmasını bilmeliyiz nazik ve kibar olmak ...lukmuş gibi algılanmasın lütfen
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

barnak bassam olur mu?
ihtiyar

« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2009, 19:28:20 »

doğru söze ne diyeceksin.
Bu Sayfayı Paylaş
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: