Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI
Cevaplar 1
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 514
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI  (Okunma Sayısı 514 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cyber_kes

DUANLA YASAMADIM KI BEDDUANLA OLEYIM

Süper Uye

*

Üye No : 969

Konu  : 341

62 Mesajına Toplam
85 Kere Teşekkür Edildi

22 Mesajına Toplam
22 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 15

Karma Sayısı: 15
« : 05 Eylül 2008, 15:26:00 »

MEB'den öğrencilere tek ders müjdesi
ÖSS'de bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan ancak tek dersten başarısız olan lise son sınıf öğrencilerine bir sınav hakkı daha tanındı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imzasıyla yayımlanan genelgede, okulların 2007-2008 eğitim-öğretim yılı başarı durumları ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilerin büyük çoğunluğunun mezun olduğu ancak az sayıda da olsa bazı son sınıf öğrencilerinin yüksek öğretim programlarına yerleştirilmeye hak kazandıkları halde tek dersten başarısız olmaları nedeniyle mezun olamadıklarının belirlendiği bildirildi.

2008 Öğrenci Seçme Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan ya da ÖSYM tarafından açıklanacak ek kontenjanlara yerleşmeye hak kazanacak öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla ''bir yüksek öğretim programına, Açık Öğretim Fakültesine, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan örgün yüksek öğretim programlarına, sınavsız geçiş hakkından yararlanarak bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan'' ancak tek dersten başarısızlıkları sebebiyle mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkı daha verildi.

Bu durumdaki öğrenciler herhangi bir yüksek öğretim programına yerleştirildiklerini belgelendirmeleri halinde ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarından sonra valiliklerce belirlenecek tarihlerde başarısız oldukları tek dersten sınava alınacak.

Sınav tarihleri belirlenirken, yüksek öğretim programlarına kayıt tarihleri ile birlikte özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarının kayıt tarihlerinin değişkenlik göstermesi ve henüz açıklanmayan ek yerleştirmeden yararlanan öğrencilerin kayıt tarihleri de göz önünde bulundurulacak.

samanyoluhaber

Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

NASIL MI SEVDIM
NE SEN SOR NE BEN SOYLIYIM
♥..šεv₫a..♥

Admin-E

Süper Uye

*

Üye No : 133

Konu  : 1850

276 Mesajına Toplam
324 Kere Teşekkür Edildi

61 Mesajına Toplam
63 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 41

Karma Sayısı: 41
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2008, 16:54:56 »

ii etmişLer....
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
||| GoogleTagged |||
GoogleTagged: konuya ekol milli

Gitmek istediğiniz yer: