|
|
 |
« : 25 Ağustos 2008, 16:20:21 » |
|

Erzurum'dan Mektup Hava soğuk üşüyorum Burası Erzurum annem Caddeler buz düşüyorum Burası Erzurum annem
Adam boyu kar her yanda Bir gün yaz varmış sonunda Dondum temmuzun onunda Burası Erzurum annem
İnsanları çatık kaşlı Çabuk olunuyor yaşlı Sanki Mevla dan kargışlı Burası Erzurum annem
Yoksulluk sarmış her yanı Dağı taşı şehit kanı Solmuş bağıyla bostanı Burası Erzurum annem
Palandöken başı duman Sanki durmuş burda zaman Bir arada yahşi yaman Burası Erzurum annem
Nam salmış otlunun taşı Meşhur kalenin lâvaşı Dadaş çeker barda başı Burası Erzurum annem
Yemeklerde cağ kebabı Herkes yiyemiyor tabi Çoğunun dert dolu kabı Burası Erzurum annem
Millet kaderine küsmüş Devletten umudu kesmiş Vefasızlık yeli esmiş Burası Erzurum annem
Tezek bitmiş tütmez baca Yardım yetişmez muhtaca Hac kapıda bilmez hoca Burası Erzurum annem
Doğruyu söylemek acı Boşa olmuş çoğu hacı Cahil giymiş âlim tacı Burası Erzurum annem
Ev kirası can yakıyor Çoğu kez yuva yıkıyor Analar çile dokuyor Burası Erzurum annem
Rakım yüksek yaşamak zor Seçilenler olmuş nankör Ne ben deyim ne sen sor Burası Erzurum annem
Suları buz diyecek yok Sabılar aç yiyecek yok Bu feryadı duyacak yok Burası Erzurum annem
Keseyi dolduran gitmiş Eski güzellikler yitmiş Çeşmelerin suyu bitmiş Burası Erzurum annem
Ne tarım var ne sanayi Giden unutmuş sılayı Birlik yok bundan dolayı Burası Erzurum annem
Boşa hayal kuranda var Düşenlere vuranda var Haksız gönül kıranda var Burası Erzurum annem
Aksakallı pirler nerde Onlar dermandı her derde Sır olup çekmişler perde Burası Erzurum annem
Zengininden olmaz fayda Dertler dile gelir çayda Hayat taksitle her ayda Burası Erzurum annem
Bir olmaz iki yakası Beyden yana demokrasi Tekme vurmuş bürokrasi Burası Erzurum annem
Batı nere bura nere Aynı vergi vere vere Halkı batmış göre göre Burası Erzurum annem
Hiçbir evde tandır yanmaz Her eve girmiş sihirbaz Siyasetçileri kurnaz Burası Erzurum annem
Biri var gönül okuyor Gül yüzünden nur akıyor Geleni aşkla yakıyor Burası Erzurum annem
Bu sözlerim etmesin şok Gönül erini gören yok Türlü derde dermanı çok Burası Erzurum annem
İşte bura öyle bir yer Anlatmak zor gel kendin gör Çözülmüyor tamamen sır Burası Erzurum annem
Ahmet yine taştı derdin Neler çektin neler gördün Sen olsan bilmem ne derdin Burası Erzurum annem | | | Ahmet Ergin |
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
DADAS88 Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı:
|
enver25
( 21 Temmuz 2009, 12:59:22) |
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2008, 15:41:51 » |
|
teşekkürler evet erzurum çok soğuk ben yazın bile donuyorum orda
|
|
|
|
|
|
“Yüreğim seni çok sevdi o yürek talan o yürek yangın yeri o yürek seni istiyor bir tek seni...”
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| |