palandoken

Süper Uye

Üye No : 3
237 Mesajına Toplam 495 Kere Teşekkür Edildi
12 Mesajına Toplam 12 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 33 
Karma Sayısı: 33

|
 |
« : 10 Temmuz 2007, 22:14:41 » |
|

Eski adı Hasankale olan Pasinler kenti, aynı adı taşıyan ovanın kuzeyinde Hasanbaba dağı eteklerinde kurulmuştur. Yerleşmenin kuruluşu, İskitler dönemine kadar uzanmaktadır. Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı dönemlerinin önemli merkezlerindendir. Kaleyi, İlhanlılar'dan Emir Hacı Togay'ın oğlu Hasan yaptırdığından, yerleşme uzun süre Hasankale adını taşımış, günümüzde ise adı tekrar Pasinler diye değiştirilmiştir. Kent, askeri yöre olma özelliğini Cumhuriyet Döneminde de korumuştur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Erzurum Merkez Sancağına bağlı bir kaza olan Hasankale, 1924 Anayasanın memleket yönetimine getirdiği düzenlemeye göre, Erzurum iline bağlı bir ilçe yönetim birimi durumuna getirilmiştir. Daha sonra 1954 yılında Horasan ve 1994 yılında da Köprüköy, Pasinler'den ayrılarak ilçe olmuşlardır. Dolayısıyla, Pasinler'in yönetim beldesi giderek daralmıştır.
Tarım ürünleri, her çeşit tahıl ve baklagilin yanında çeşitli sebzeleri de içerir. Çeşitleri az olmakla birlikte meyveleri da vardır. Alçı, kireç ve yapı taşı ocaklarına, birçok kükürtlü kaplıcaya, bir çok maden suyu kaynağına sahiptir.
Küçük sanayisi, alacalı kilim, seccade, ihram, şal ve keçe dokumaya dayalıdır.
Kazada 39 Camii ve Mescit, 22 kilise, 32 tekke, 45 medrese, 1 ortaokul, 30 sıbyan mektebi, 255 köprü ve 126 değirmen vardır.
Memalik-i Osmaniye'nin Tarih ve Coğrafya Lugâtı'nda ise Ali Cevat şunları yazmaktadır:
"Erzurum Merkez Sancağına bağlı bir kazadır. Kaza merkezi Hasankale'dir. Başlıca tarım ürünleri, tahıl, baklagiller, meyve ve sebzelerdir. Küçük sanayisi heybe, kilim ve şal dokumacılığına dayalıdır. Tüm kazanın nüfusu 39.000'i İslâm olmak üzere, 46.651'dir. 199 köyü ve 17 bucağı vardır.
|
|
|
|
|
|
İnsan sölediği sözün mahkumu söylemediği sözün hakimidir
|
|
|
palandoken Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı:
|
FatihSultanMehmet
( 08 Temmuz 2008, 18:57:23) |
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2007, 03:06:56 » |
|
KapLıcaları çok gzL dimi yaa...Her erzurum seyahatinde mutLaka giderim... 
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2007, 13:48:55 » |
|
eee doğuda tek neredeyse memleketimiz o kadarda güzelliği olsun demi yani... 
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2007, 02:18:28 » |
|
Bi de duydum ki hasankalenin kızLarı çok gzLmişş...
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
Vatansever

Kral Üye

Üye No : 49
63 Mesajına Toplam 200 Kere Teşekkür Edildi
7 Mesajına Toplam 7 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 8 
Karma Sayısı: 8

|
 |
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2007, 07:32:03 » |
|
 bütün kızlarımız güzeldir. "Aldım Dadaş kızını çekemedim nazını" birde nazları çekilse tabiki 
|
|
|
|
|
|
Bir yerin adına denince Türk ÜlkesiGözüm Bayrak arar, kulağım ezan sesi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2007, 07:43:24 » |
|
ÇEKİLİR ÇEKİLİR O KADAR DA OLSUN DA DADAŞ SEVMEK DADAŞ ALMAK O KADAR KOLAY MI?
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2007, 19:14:46 » |
|
hayret nedense bana öle gelmi yor kızlar hepsi aynıdır eskide kalmış yeni nesil işte...
|
|
|
|
|
|
Bazen gölge olur üşütürüm, bazen güneş olur ısıtırım.
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2007, 07:33:45 » |
|
YO YO YİNE İSTEDİĞİMİZ KRİTERLERE SAHİP ÇOK KIZ VAR AMA İÇLERİNDE İLLA Bİ KAÇ ÇÜRÜK OLUCAK...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2008, 10:37:39 » |
|
evet bende hasan kaleliyim gerçekten hasan kale çemlikler ovalar köyler hepside çok güzel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dadaskizi66

|
 |
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2008, 13:43:28 » |
|
ah ah hasankalemmmmm insallah gelicem:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nurgül_aşkale

Aktif Üye

Üye No : 577
6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi
1 Mesajına Toplam 1 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 1 
Karma Sayısı: 1

|
 |
« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2008, 16:05:24 » |
|
inşALLAH kübracım inşALLAH Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2008, 17:28:17 » |
|
sagol pylaşım içini
|
|
|
|
|
|
Bir Gün Herkez Büyük Olcak Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.erzurumforum.net Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapTIKLA VE YENİ BİR HAYATA BAŞLA <!-- Add this
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2008, 12:46:37 » |
|
BEKLERİM KARDEŞLERİM HEPİNİZİ BEKLERİM BUYURUN GELİN MİSAFİRİM OLUN...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 13 Eylül 2008, 01:37:20 » |
|
merhaba ben de hasankaleliyim..çemliklerde çookkk çimdim:) epeydir gitmiyorum sanırım göç almış ve fakirleşmiş..galalıyam ama niyeyse kor degilem:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dadaskizi66

|