Dadaş_025

Kral Üye

Üye No : 546
Konu  : 200
55 Mesajına Toplam 82 Kere Teşekkür Edildi
1 Mesajına Toplam 1 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 3 
Karma Sayısı: 3

|
 |
« : 31 Mayıs 2008, 23:25:32 » |
|

DADAŞ Dadaş kelimesi, değişik anlam ve şekillerde yorumlanmıştır. Kimine göre: Mert,cesur,özü sözü doğru, zalimin karşısında ,mazlumun yanında olan merhametli , yiğit biridir.Kimilerine göre; erkek kardeş ,ağabeyi ,cesur,yiğit,tüm erdemleri kendisinde toplamış mükemmel bir insandır. aynı zamanda "Numune-i misal" bir Erzurumludur. bazılarına görede at binen, cirit atan , kabadayı tığ gibi bir delikanlıdır.
DADAŞ Dediler davranma, düştün kapana
Ya çek bıçağı, ya gel amana
Dedim ki, dadaşı doğuran ana
Taşır mı karnında eğilecek baş?
Öldü mü, bilmem ki, kaldı mı diri?
Kanla temizlendi, elimin kiri
Koyu karanlıkta haykırdı biri
Dedi ki, ben ettim, sen etme, dadaş...
Yerine gelmişti dadaşın andı
Semayı parlattım, yüreğim yandı
Kurtulan kancıkça pusu kurandı
Elimde ölene döküyorum yaş Kemalettin Kamu
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaperzurum Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapoltu taşı tesbihler
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2008, 11:27:30 » |
|
paylaşım için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAK İSE BEDENİ DESENİZE HAYVANLAR AÇILANDAN MEDENİ!!! Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
elifff87

|
 |
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2008, 14:03:28 » |
|
sağol çok güzel dadaş olmaktan gurur duyuyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2008, 16:02:36 » |
|
DADAŞ ÇELİK BİR YAYDIR ONU GERMEYE GELMEZ KÜKREMİŞ BİR SEL OLUR DAĞLARADA BAŞ EĞMEZ
DADAŞ DADAŞ DADAŞ ERZURUMDA ÇOK AZ KALDI AMA YİNEDE DADAŞIYLA TOPRAĞIYLA HERŞEYİYLE GURUR DUYUYORUM MEMLEKETİMLE...
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2008, 16:02:51 » |
|
DADAŞ ÇELİK BİR YAYDIR ONU GERMEYE GELMEZ KÜKREMİŞ BİR SEL OLUR DAĞLARADA BAŞ EĞMEZ
DADAŞ DADAŞ DADAŞ ERZURUMDA ÇOK AZ KALDI AMA YİNEDE DADAŞIYLA TOPRAĞIYLA HERŞEYİYLE GURUR DUYUYORUM MEMLEKETİMLE...
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | |