Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Kıyamette İlk Sorgulanacak 3 Kişi
Cevaplar 3
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 399
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kıyamette İlk Sorgulanacak 3 Kişi  (Okunma Sayısı 399 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gubbanolim_25

« : 29 Ağustos 2010, 12:06:43 »

Kıyamet günü geldiğinde   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap o sesi duyduğunuzda yapacağınız hiçbir şey yok. Artık töbe etmenin ve ALLAH’tan af dilemenin yararı yoktur. Şüphesiz ki kıyamet gününde en yoldan çıkmış insanlar bile ALLAH’a inanacak ve ondan yaptıkları için af dileyecektir. Ancak kıyamet gününe kadar işlediğiniz günahların töbesi o gün kabul olmayacaktır.Ebû Hüreyre radıyallahü anh’den anlatılır:

Resûlüllah aleyhisselâm şöyle buyurdu:
Kıyamet gününde üç kişi ilk olarak sorguya çekilir:
Birincisi   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap cihad esnasında ölen kimsedir ki   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap ALLAH’ın huzuruna getirilir ve ALLAH   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap kendisine verilmiş olan nimetleri önüne serer. O da   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap bunlara nail olduğunu itiraf eder.

Bunun üzerine ALLAH kendisine:
Bu mazhar olduğun nimetler içerisinde ne yaptın? diye sorar.
O da:
Senin yolunda şehîd oluncaya kadar savaştım   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap cevabını verir.

ALLAHü Teâlâ:
Yalan söylüyorsun; sen «yiğit» desinler diye savaştın ve sana «yiğit» dediler de   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap der. Sonra meleklerin kendisini almalarını emreder ve yüz üstü sürüklenerek cehenneme atılır.

İkincisi   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap ilim tahsil edip başkasına da öğreten ve Kur’ân okuyan kimsedir ki   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap bu da ALLAH’ın huzuruna getirilir ve ALLAH kendisine verilmiş olan nimetleri bir bir sayar ve önüne serer. O da bunları tasdik eder.

Ve ALLAH kendisine:
Bu eriştiğin nimetler içerisinde ne yaptın? diye sorar.
O da:
İlim tahsil ettim   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap ilmi başkasına öğrettim ve senin rızan için Kur’ân okudum   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap diye karşılık verir.

ALLAH kendisine:
Yalan söylüyorsun   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap sen ilmi   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap «alim» desinler diye öğrendin. Kur’ân’ı da «güzel Kur’ân okuyan kişi» desinler diye okudun. Ve sana böyle dediler de   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap der. Sonra meleklere kendisini almalarını emreder ve yüz üstü sürüklendirilerek cehenneme atılır.

Üçüncüsü de   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap ALLAH’ın kendisine bolluk verdiği   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap malların her çeşidini ihsan ettiği kimsedir ki   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap ALLAH’ın huzuruna getirilir ve ALLAH kendisine verilen nimetleri karşısına çıkarır. O da bütün bunların kendisine verildiğini kabul eder ve ALLAH sorar:

Şu nail olduğun nimetlerle ne yaptın? der.
O da:
Verilmesini istediğin ne kadar yer varsa   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap hep o yerlerde ve o yolda dağıttım   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap diye cevap verir   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap

ALLAHü Teâlâ:
Yalan söylüyorsun. Sen bütün bunları kendine «ne cömerd adam!» dedirtmek için yaptın. Ve sana böyle dediler de   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap der. Sonra meleklere onu almalarını emreder. Ve yüz üstü sürüklendirilerek cehenneme atılır.

(Müslim   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap Tirmizî   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap Nesei)
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
esaslan

'' SerKaN ''

Süper Uye

*

Üye No : 7330

Konu  : 55

11 Mesajına Toplam
12 Kere Teşekkür Edildi

2 Mesajına Toplam
2 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 2

Karma Sayısı: 2
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2010, 14:03:51 »

sağol kardeşim daha önce okumuştum , tekrar yapmış oldum tşk..
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
AyKuUt

Süper Uye

*

Üye No : 15293

Konu  : 100

14 Mesajına Toplam
14 Kere Teşekkür Edildi

12 Mesajına Toplam
13 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 12

Karma Sayısı: 12
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2010, 16:48:34 »

evet ALLAH  haslet ve guru kibir duygularına  düşürmesin insanı  Amin..
Bu Sayfayı Paylaş

[/font][/i][/b]

Bir Yanım Tevazuda Bir yanım Dimdik Ayakta Misal Lamelif...
Elifi ÇözdümLamı Düğümledim"Kendi"me Bir Mim Koydum
"Kendim"Oldum.
Dönüp Dolaşıp Sonunda Bir Noktada Son Buldum.
yeşilim

sen yeter ki ümid et hayat döner sana

Süper Uye

*

Üye No : 4833

Konu  : 240

47 Mesajına Toplam
52 Kere Teşekkür Edildi

23 Mesajına Toplam
25 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 25

Karma Sayısı: 25
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2010, 22:02:30 »

ALLAHım affet bizlerii
Bu Sayfayı Paylaş

Şimdi daha iyi anlıyorum  nefes almak değilmiş yaşamak
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: