Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı ErzurumLu ŞahsiyetLer-Z
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 1167
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ErzurumLu ŞahsiyetLer-Z  (Okunma Sayısı 1167 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SelpuCheR

Çalışkan Üye

*

Üye No : 656

Konu  : 49

16 Mesajına Toplam
30 Kere Teşekkür Edildi
Karma Sayısı: 0

Karma Sayısı: 0
« : 15 Haziran 2010, 09:01:57 »

Alıntı
Z-
Zekiye Çomaklı
1954 yılında Aşkale'de doğan şairimiz AÖF Kamu Yönetimi okumaktadır.

Erzurum’a sevdasını, “Bir gün geri döndüğümde beni tanıyamazsın diye senden Ayrılamıyorum, güzel Erzurum” diyerek anlatan, Zekiye Çomaklı, Erzurum’da pek çok ilk’i gerçekleştirmiş ve bu çalışmaları ile ‘’Dadaş Kızlarına’’ örnek olmuştur.
Zekiye Çomaklının çalışmalarından örnekler;

Erzurum’un ilk kadın Köşe Yazarı, 1980’de Hürsöz Gazetesi’nde başlayan köşe yazarlığı 1992’den itibaren ‘’DOBRA DOBRA’’ismiyle ERZURUM Gazetesi’nde devam ediyor…

Şiirlerini kitaplaştıran Erzurumlu ilk kadın Şair, Şiir kitapları Duyguları Giyinmek (1992) , Hatmigül (2002) Hatmigül Şiir Kitabının tüm gelirini Erzurum Emniyet Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğine Bağışladı,
1988 de Kültür Müdürlüğü Galerisinde Erzurum’da ilk ŞİİR SERGİSİNİ açtı.

Cumhuriyetimizin75. Yılına atfen, Erzurum Atatürk Üniversitesi oditoryumunda kendi şiirlerinden bestelenen ve A.

Zelafet
Halk ozanı.1813 senesinde Erzurum'un Kan (Dadaş) köyünde doğmuş,1897'de ölmüştür.Asıl adı Kasım,babasının adı da Mahmut'tur.Okur yazar değildir.Fakat ruhunda şairlik olduğundan,bir sevgili aramış,dinlediği efsanelerin tesiri ile şiirler söylemiştir.

Zinnur Tiryaki
28.05.1954 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, Orta, Lise ve Yüksek öğrenimini, Erzurum da tamamladı.
Bir süre Atatürk Üniversitesi'nde memur olarak çalıştı.

Ziya Paşa
Ziya Paşa 1825 yılında İstanbul'da doğdu. Galata gümrüğünde katiplik görevinde bulunan Erzurumlu Feridüddin Efendi'nin oğlu olan Ziya Paşa, Bayezid Rüştiyesini bitirdi. 15 yaşlarında Aşık Garip, Aşık Kerem ve Aşık Ömer gibi halk şairlerinin eserlerini okumaya yöneldi. 17-18 yaşlarında Bab-ı Ali'de Sadaret Mektubi kalemine girdi. Divan edebiyatı yolunda yazmakta olduğu şiirler ona, arkadaşları arasında ün kazandırdı.

Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu
1901 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinin Çamlıyamaç Köyünde doğmuştur. Asıl adı Ahmet Halil’dir. Fındıkoğulları ailesine mensup Halil Fahri Bey’in oğludur. Halil Fahri Bey 1860 yılında Tortum Çamlıyamaç’ta doğmuş ve çeşitli bölgelerde kadılık yapmış ve 1916 yılında ölmüştür.
Annesi Fatma Zehra Hanım 1865 yılında Tortum’un Dikyarlı ilçesinde doğmuştur.
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

˙·٠•●♥ Dσğυηυη İη¢ιѕι Eяzυяυм ∂α∂αѕız ♥●•٠·˙
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: