|
|
 |
« : 17 Ocak 2010, 18:39:49 » |
|

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Somkaya Köyü’nde oturan ilköğretimokulu  ’inci sınıf öğrencisi Meryem Sökmen'in, derste bir arkadaşınayazdığı ‘Seni seviyorum’ notunun, öğretmeninin eline geçerek korucubabasına verilmesi üzerine ‘korkudan’ intihar ettiği öne sürüldü.Meryem’in cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsininardından köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Doğubayazıt’ınTendürek Dağı eteklerindeki Somkaya Köyü'nde yaşayan Meryem Sökmen,geçen 7 Ocak sabahı okula gitti. Meryem dördüncü derste iddiaya göre‘Seni Seviyorum’ yazılı notu bir arkadaşına verirken sınıf öğretmeniR.Ç.’ye yakalandı. Bu olaydan etkilenen Meryem, beşinci ve altıncıderslere girmeyerek eve gitti. Öğretmen de, iddiaya göre ‘sınıftadedikodu çıkmaması için’, notu Meryem'in okula çağırdığı koruculukyapan babasına verdi. KALAŞNİKOFU BAŞINA DAYAYIP TETİĞE BASTI Ertesigün okula gitmeyen Meryem, evde annesiyle bulunduğu sırada misafirodasına girdi ve iddiaya göre köy korucusu olan babasına ait otomatikKalaşnikof tüfeği alıp başına dayayarak tetiğe dokundu. Birbiri ardınaçıkan üç kurşun, Meryem’in alnından girerek başını parçaladı. Silahsesinin duyulması üzerine evin etrafında toplanan kalabalık jandarmayahaber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve Cumhuriyet Savcısı,Meryem’in ölüm olayı ile ilgili soruşturma başlattı. Meryem'in cenazesiTrabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından 9 Ocak günü köymezarlığında toprağa verildi. ABLASI DA 13 YIL ÖNCE KENDİNİ ASMIŞ 4'ükız 8 çocuk babası korucu Muzaffer Sökmen’in ‘Necla’ adındaki kızınında, 1997 yılında kendisini asarak yaşamına son verdiği belirtildi.Muzaffer Sökmen, kızının kendisini vurduğu zaman evde olmadığınıbelirterek, “Meryem, Cuma günü okula gitmedi. Evde yalnızca annesininolduğu bir sırada oturma odasına girerek bana ait olan korucu tüfeğiylekendisini vurmuş. Tüfekten çıkan ses üzerine odaya giden annesi, kızınıkanlar içinde bulmuş. Ben fazla bir şey bilmiyorum. Eğer kızım sevdiğibirisi olduğunu söyleseydi, ben onunla evlendirirdim” diye konuştu. internethaber.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2010, 18:56:11 » |
|
Kim bilir nasıl bir baskı görüyor ki babasından korkudan bu kadar ileri gidebiliyor.. Yazık olmuş vallahi
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2010, 21:27:35 » |
|
Yazık tabbi, ama öğretmen resmen işgüzarlık yapmış. Kızı ikaz edip doğruyu yanlışı anlatması gerekirdi.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2010, 23:41:43 » |
|
Töre dendiğinde benimde korkasım geLiyor..Ki kız törenin içindee...Ama ne düşüncedirkii kendini öLdürmüşş...Yazık oLmuş.
|
|
|
|
|
|
ALLAH'ım GönLümün istediğini hakkımda hayırLı eyLe, hakkımda hayırLı oLanı gönLüme razı eyLe...
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2010, 16:47:12 » |
|
Töreler aile büyükleri tarafından o günkü yaşam standardı göz önünde tutularak konulmuş yaşam kurallarıdır. Ama artık günümüz şartlarıyla uyum sağlayamamaktadırlar. Kaldırılmaları gerekmektedir, kaldırmak tepki çekiyorsa en basitinden günümüz şartları göz önüne alınarak yeni bir revizyondan geçirilmeleri gerekmektedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2010, 16:31:05 » |
|
Bencede abi yaa...Çok ürkütücü durumLarı oLuyor.. En basitinden bi kavgaya girdimiLer tam giriyorLar..İnsanın ister istemez korkası geLiyor..
|
|
|
|
|
|
ALLAH'ım GönLümün istediğini hakkımda hayırLı eyLe, hakkımda hayırLı oLanı gönLüme razı eyLe...
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2010, 21:42:13 » |
|
Dış kavgadan ziyade, iç kavgaları meşhur. Bir çok faili meçhul cinayetin nedeni törelerdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2010, 22:47:28 » |
|
ALLAH göstermesin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2010, 23:56:36 » |
|
Amiin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iksir

Süper Uye

Üye No : 15747
4 Mesajına Toplam 4 Kere Teşekkür Edildi
5 Mesajına Toplam 6 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 6 
Karma Sayısı: 6

|
 |
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2010, 00:05:26 » |
|
diyecek tek söz var lanet olsun bunlara
|
|
|
|
|
|
ben hamalım elimi tutmasının bilenin yüreğini taşırım..
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2010, 00:09:07 » |
|
ALLAH ıslah etsin
|
|
|
|
|
|
ateşe aşkınla yandı nur imanım ali
|
|
|
|
yesil

Süper Uye

Üye No : 13175
18 Mesajına Toplam 19 Kere Teşekkür Edildi
10 Mesajına Toplam 10 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 9 

|
 |
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2010, 00:30:33 » |
|
belki ailesi cocuk diyip gececekti, belkide kendileri katledecekti cocugu. Bunu bilemeyiz ALLAH bilir. gecen gun tv bakiyorduk tore cinayetleri filan var, kadinlari konusturdular iste.. diyorum iyiki oyle yerlerde yasamiyorum.. tabiki boyle bir dusunce bencillik onemli olan ordakilerede cozum bulmak
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2010, 01:34:31 » |
|
Töreyi yaşayan kadınlar töre hakkında konuşabiliyorlarsa, büyük bir gelişme var demektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yesil

Süper Uye

Üye No : 13175
18 Mesajına Toplam 19 Kere Teşekkür Edildi
10 Mesajına Toplam 10 Kere Karma Verildi

|
 |
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2010, 01:37:48 » |
|
insaAllah degistirir yasam tarzlarini
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 20 Ocak 2010, 02:06:37 » |
|
İnşALLAH, bütün toplumlara yararı olur. İnsanlar töre yüzünden birbirlerinden uzaklaşıyorlardı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | | | | | | | | | | | |