|
|
 |
« : 03 Ekim 2007, 12:00:01 » |
|

ERZURUM MANİLERİ Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap ERZURUM MANİLERİ Kahve piştiği yerde Pişip taştığı yerde Güzel çirkin aranmaz Gönül düştüğü yerde
Zülüf kestim tarama Dağı taşı arama Bana bir name gönder Fitil edim yarama
Mani mani mes mani Top zülüften as beni Ya kapıda kul eyle Ya bacada kes beni
Erzuruma nar geldi Yüce dağa kar geldi İşittim yaz gelecek Bugün bana yar geldi
Çekmeceden çektir oğlan Boyun gelecektir oğlan Senin bastığın yerler Elvan çiçektir oğlan
Bir ay doğar kenarsız Yar vefasız ben arsız Öyle bir ah çektimki Ateşime yanasız
Al almanın dördünü Sev yiğidin merdini Seversen bir güzel sev Çekme çirkin derdini
Ey puşular puşular El değmeden hışılar Ben sevdüğümi aldım Fışgi; yesin gomşular
Erzurum'ün gavahlari Dolar gider harhlari Don; çalmış grav; dutmuş O yarın yanahlari
Erzurum evrulesen Çarh olup çevrulesen İçinden yarim çıhmış Himinden; devrülesen
Bağlarda vardır çeper Çiçeklere su seper Gız sen beni almazsan Sarılıhdan sen geber KAYNAK: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://www.camlicamahallesi.kayyo.com
[CENTER ALIGN=CENTER][SIZE=13.5pt] MANİLER[/SIZE][/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Olur’un yolu burma Ağaçlar dolu hurma Yar ALLAH’ın seversen Bir yıldan fazla durma[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** ***** Davarlar bere geldi Ne güzel yere geldi Kurban olam çobana Dediğim yere geldi[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** ***** Anam anam öz anam Koynu dolu köz anam Ellerden ana olmaz Nerde benim öz anam[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Ocakta bulgur aşı Ay gider güne karşı Ele bir yar sevmişem Karnavas’ da binbaşı [/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** ***** Altın tas altın dolmaz Yarim al giyer solmaz Benim yarim askerdir Teskere almamış gelmez[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Altın yüzük var benim Parmağıma dar benim Şu Olur’un içinde Orta boylu yar benim[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** ***** Ekin ektim düzlere Hor göründüm gözlere Ahanda ben giderim Bura kalsın sizlere[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** ***** Felek, ağudan felek Ağu dağıtan felek Çöp derdim yuva yaptım Yuva dağıtan felek
**** ***** Arpalar orak oldu Yar yolu ırak oldu Yar yola baka baka Gözlerim karık oldu **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Hastayım nar isterim Döşeği dar isterim Dar döşeğin içinde Cilveli yar isterim[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Göğer bostanım göğer Su gelir bendi döğer Küçükken yetim kaldım Her gelen beni döver [/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Çimene basma yarim Her yanın yosma yarim Eller ne derse desin Mektubu kesme yarim[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Hava serin su serin Bardak saklar su serin Ben o yare ne yaptım Dolanır serin serin[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Elin elimde değil Kemer belimde değil İsterim yanan gelem Emir elimde değil[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Kala boynunda kala Kardaş boynunda vala Bu ağırlığı çıkaranın Eli konunda kala[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Karanfil eker misin Bal inen şeker misin Yaktın beni dünyada Ahrette çeker misin[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** ***** Mani diyerim altmış Güle zencefil katmış Yarimin bıyıkları Zemzem suyuna katmış[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Ay ışığı süt gibi Bez dokurum çit gibi Ne peşimden gezersin Babam gilin it gibi[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Ufacık elma yarim Fikire dalma yarim Öperken dişlemişim Kusura bakma yarim[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] **** *****[/CENTER ALIGN] [CENTER ALIGN=CENTER] Çulfa çuğurda mısın Ağca yumurta mısın Eller yaylaya gitti Sen hele burada mısın[/CENTER ALIGN] Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tahsinnn.... Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı:
|
enver25
( 04 Şubat 2009, 16:52:03) |
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2007, 14:45:05 » |
|
VAY VAY VAY ...
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2007, 11:26:11 » |
|
sagol payşım güzel
|
|
|
|
|
|
Bir Gün Herkez Büyük Olcak Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.erzurumforum.net Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapTIKLA VE YENİ BİR HAYATA BAŞLA <!-- Add this
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2008, 13:32:09 » |
|
ya çok güzeldi ama biraz uzun değilmi
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2008, 10:46:33 » |
|
neresi uzun kardeş kısa bile...
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
gubbanolim_25

|
 |
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2008, 14:21:56 » |
|
paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
santiyago

Kral Üye

Üye No : 14932
Konu  : 16
2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi
3 Mesajına Toplam 3 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 3 
Karma Sayısı: 3

|
 |
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2009, 10:47:23 » |
|
güzel paylasım ty
|
|
|
|
|
|
kalbimi kırmak suya yazı yazmaya benzer düzeltmek ise gece doğan güneşe sen o suya yazı yazdın şimdi güneşin doğmasını bekle
|
|
|
|
bitter_

Aktif Üye

Üye No : 14190
Konu  : 21
6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi
4 Mesajına Toplam 4 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 4 
Karma Sayısı: 4

|
 |
« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2009, 23:14:16 » |
|
Kahve piştiği yerde Pişip taştığı yerde Güzel çirkin aranmaz Gönül düştüğü yerde tşklr cok hoş:)
|
|
|
|
|
|
AşK DediĞiN Ya ALLAH'tan GeLmeLi...Ya ALLAH İçİn OLmaLı...Ya Da ALLAH'a ULaşTıRMaLı; YoKSa YerLe BiR OLmaLı...
|
|
|
|
can_gardasim

|
 |
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2010, 22:42:26 » |
|
tşkler tüm dadaşlara
|
|