|
|
 |
« Yanıtla #30 : 06 Eylül 2008, 21:16:36 » |
|

kesinlikle haklısın ben şahsen bu önyargıyı kırıyorum herzaman Erzurumlu olduğuma inamıyolar ama yok Erzurumluyum işte erzurumlular böle diyorum  valla bizim oralarda meşhur bi laf var çimen_goslü bir alaca inek bir nahırı bozar diye.dolayısıyla arada çürükler çıkar elbette...önemli olan bilinçli birer dadaş gibi davranıp oluşan bu tür önfikirleri düzeltmek elbet.
|
|
|
|
|
|
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAK İSE BEDENİ DESENİZE HAYVANLAR AÇILANDAN MEDENİ!!! Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #31 : 23 Eylül 2008, 22:23:06 » |
|
Slm lar.üniversite için geldiğim geçtiğimiz yıllarda madden ve manen çok zorluklar çektim.Artık bitti dediğim yerde çok değerli belkide (bana göre)dadaşların hası olan sevgili manevi abim Şaban PALABIYIK la karşılaştım,bana o kadar destek verdiki şimdi durumumu önce ALLAH'a sonra ona borçluyum,burdan kendisine selam larımı iletir en yakın zaman İstanbul a ziyaretine gidicemİ söylemek istiyorum,ALLAH senden razı olsun Şaban abi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #32 : 09 Ekim 2008, 04:25:14 » |
|
Merhabalar Sinop luyum Erzurumdan Evliyim.Burada Memurum.Benim Sıkıntımı BeVeTe ve DADAS88 Bir Nebze Olsun Açıklamış.Hakiki Erzurumlular Bursa İstanbul İzmir Mersin Antalya gibi İllere Göçmüşler Neden Denildiğinde Geçim Sıkıntısı Soğuklar Bahane Ediliyor Peki SORUYORUM : Erzurumdaki Gerçek Olmayan Erzurumlular Nereden ve Neden Gelmişler Nasıl Geçiniyorlar. Bakın Esnafların Durumuna Gelelim 2 Husus Var.1.Husus:Esnaf Öğrenci Varken Kıymetini Bilmiyor Fiyatlar Abartılı 3-4 Ay Üniversiteler Kapalıyken Dolmuşcuda Dahil Kan Ağlıyor.Gelelim 2. Hususa : Erzurum da Yerli Esnaf ile Dışarıdan Gelenin Fiyatları Bir Değil (Ufakta Olsa Tenzih Ettiklerim Var) Kira Vermeyen Yada Esnaflığı Abartan Kesim Çoğunlukta Olan Kesim Belli Müşterileri Olanlar Nasılsa Benden Alıyorlar Tavrındalar Diğer Dışardan Gelenler Sürümü Var Kazanç Bundan Diyorlar ve Kazanıyorlar. Erzurum İnsanı Ekeliği Bildiği Kadar Haklarını Yasalarla Aramasını Bilseler Erzurum Bir Erzurum daha Olur. Evet Erzurumu Dışarıdan Gelenler Bozuyor Sözüne Katılıyorum DSİ Stad ve Havaalanı Yolu Üzeri İçin Söylüyorum (Affınıza Sığınarak Anlayanlar Anladı). Peki Erzurumlular Bunlara Neden İzin Veriyor Ben de Bunu Anlıyamıyorum. Erzurum Dışındaki Erzurumlular O Kadar Birbirlerine Tutucularki Erzurumda ise bunu Görmek Bir Hayli Zor.Ama Yokta Değil. Erzurumlu Kendini ve Erzurumu Anlatmayı Tanıtmayı Pek Beceremiyor.Erzurumda Oyurup da Daha Palandöken Dağına Çıkmayanlar,Tortum Şelalesine Gitmeyenler Var. Acizane Olarak Çıktım Gördüm. Aslında Daha Çok Yazacaklarım var Ama Yanlış Anlaşılmak İstemiyorum. Erzurumu ve Erzurumluları Seviyorum.Yurdumun Her Yeri Güzel Ama Erzurum Bir Başka Güzel. Son Sözlerim Erzurum Osmanlı Zamanı Olsun Cumhuriyetin Kuruluş Aşaması Olsun Şu An Olsun Hep Devletin Yanında Önceki Dönem 7 Şu an 6 Milletvekili Vermiş Olmasına Rağmen Devletin Erzuruma Bakışı Eksik.İstanbulun Hurdabüslerinin Erzurumda İşi Ne.Birde Dadaşkentten Hilalkente Kadar Tek Otobüsle Gidilirken Şimdi Neden Gidilmiyor.Akıllı Kart Bahane Edilmesin.Erzurumda Annelerimizin Ablalarımızın Okur YAzarlık Durumu Belli. Daha yapılan Değişikliklere Bile Alışamadan Oradan Geçermi Buradan Geçermi Soruları Bitmedi.Birde Öğrenciye Ev Kiralayan Ev Sahipleri Fiyatları Abartıp Sonra Peşlerinden Koşmaları.Elektrik Su Doğalgaz Takıntısı Yaptı Diye Ertesi Sene Okullarında Öğrenci Arıyorlar. Aman Sakın Yanlış Anlaşılmış Olmayayım Bunlar Duyduğum Gördüğüm Bizzat Yaşadığım Şeyler.Erzurumu ve Erzulumluları Seviyorum.Benim Anlatmak İstediğim Lütfen Ama Lütfen Dışarıdan Erzuruma Gelen Misafirlere Erzurumu Yanlış Tanıtmayalım.Güzelliklerimizi Onlarla Paylaşalım.Ben Şuna İnanıyorum.En Az Erzurumlu Kadar Erzurumluyum. Tüm Erzuruma Selamlar Hürmetler -bald_57 tahminen aynı aşta yada benden biraz büyük olabilirsiniz dolayısıylada abi derim.sevgili abim...anlattığın şeylerde haklılık payın büyük özellikle göç konusuna gelince...anadolunun her şehrinin olduğu gibi erzurumunda dışarı giden potansiyel bir gücü var elbet.şimdi bu gidenlerin hepsi merkezden değil köylerden.neden?artık eçip biçecek arazi bölne bölüne kuşa dönmüş ektiğinin karşılığını alamamaz hale gelmişse çiftçi...en kolay yol göçü seçip ve gidiyor.şehirde çoluk çocuk fabrikada şurda burda daha müreffeh olduğuna inandıkları bir hayat yaşıyorlar.2-erzurumlu erzurumdada dışardada birlik ve beraberlik içerisindedir...ancak son dönemlerde devletin aymaz politikaları erzurumluyuda tepki konusunda durağan bir hale getirmiştir.ancak erzurumlunun tepki vermesi çok ağır olur.vakarlıdır dadaş efendiliğide deliliğide ağırdır. 3-öyle görünüyorki eniştemizssin ancak ondan ötede bir erzurum sevdalılısın...erzurumlularda seni aynı şekilde benimsiyor ve bağrına basıyor.atmosfer şartlar ahval sosyo ekonomik atraksiyonlar...siyasi yozluk ve çikeflikler insanları artık kolonileştirmeye başlamıştır.ya iradeye sımsıkı sahip olmak yada bu gemide boğulmak var.ALLAH yar ve yardımcımız olsun.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2008, 09:48:22 Gönderen: antiparazit »
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #33 : 04 Aralık 2008, 01:17:28 » |
|
MRB ARKADASLAR KONUYLA ALAKASIZ OLCAK AMA YARDIMA İHTİYACIM VAR YENİ ÜYE OLDM.NİŞANLIM ERZURUMDA ASKER YANINA GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUM KALABİLECEK YER HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ LÜTFEN TANIDIK KİMSE YOK ORDA YARDIM EDİN ARKADASLARR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #34 : 04 Aralık 2008, 12:25:15 » |
|
Merhabalar Nereden Misafir Geleceksiniz Ayrıntılı Yazarsanız Yardımcı Olabilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #35 : 29 Aralık 2008, 21:43:15 » |
|
ben 2,5 yıldır erzurumdayım 1,5 yıl daha burdayım esnafınızdan hiç memnun değilim, Başımdan geçen olayları anlatmak istiyorum. 1- Yenişehirde ismi lazım değil bir marangoza 50*70 cm ebatlarında düz mdf tahta kestirmek istedim sadece düz tahta başka bir işlemi yok,ben bu mdf yi alabilmek için tam 4 defa marangoza gittim ama her seferinde abi yarin abi yarin diye oyalandım ve sonuç istediğimi alamadım. 2-Yine yeni şehirde ismi Bilişim veya buna benzer bir pastane 2.marketlerde faaliyet gösteriyor birgün yaş pasta aldım eve gelince yaşpastanın altına baktım yeşillenmiş doğal olarak aldığım yere götürdüm durumu izah ettim bana söylediği cevap aynen şöyle abi altındaki kağıdın rengi çıkmış.Cevaben şunu söyledim pes size dedim kağıdın rengi kırmızı karşında enayi mi var senin dedim ve suçu kabul etmedi pişkin pişkin cevap verdi. 3-Başka bir marangoze beşik yaptırdım beşiği tam 15 gün geç aldım denilen tarihten ve şu an dökülüyor her tarafı,tayin olurken atacağım galiba. 4-Yenişehirden ev kiraladım 2006 ekim ayında 3 ay sonra ev sahibi dediki 2007 nin temmuz ayında evi boşalt dedi tayinim çıktı ilçeden merkeze geleceğim üşenmedim araştırdım telekomda çalışıyor tayini çıkmamış tayinini çıkmadığını yüzüne söyledim sonuç kıvırma hareketlerinin en güzelleri yinede erzurumu seviyoruz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
palandoken

Süper Uye

Üye No : 3
237 Mesajına Toplam 495 Kere Teşekkür Edildi
12 Mesajına Toplam 12 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 33 
Karma Sayısı: 33

|
 |
« Yanıtla #36 : 29 Aralık 2008, 23:02:07 » |
|
Eğer memur veya bir kamu çalışanı isen istediğin kamu kurumunun misafirhanesinde kalabilirsin
|
|
|
|
|
|
İnsan sölediği sözün mahkumu söylemediği sözün hakimidir
|
|
|
| |
Yükleniyor...