|
|
 |
« : 24 Aralık 2009, 12:35:06 » |
|

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap FethullahGülen, 27 Nisan 1941'de, Pasinler ilçemiz, Korucuk köyünde dünyayageldi. 1946 yılında ilkokula başladı ancak babasının 1949 yılında AlvarKöyü'ne imam olması ve ailesinin oraya taşınması nedeniyle ilkokulubırakmak zorunda kaldı ve daha sonra dışarıdan tamamladı. 10yaşındayken Kur’an’ı hatmeden Fethullah Gülen, 14 yaşında ilk vaazınıverdi.
1959 yılında Erzurum’dan Edirne’ye giden Fethullah Gülen, girdiğisınavları kazanarak 6 Ağustos 1959’da Üçşerefeli Camii imamlığınagetirildi. Askerlik görevine 1961 yılında Ankara Mamak’ta başlayanGülen, usta erlik dönemini geçirdiği İskenderun’da verdiği bir vaaznedeniyle mahkemeye sevk edilerek aklandı ancak disiplin cezası alarak10 gün askeri hapishanede yattı. Askerden sonra yaklaşık 1 seneErzurum’da ailesinin yanında kalan, Komünizmle Mücadele Derneği'ninkuruluşunda bulunan ve Halk Evi'nin kadrosuna katılan Gülen daha sonrayeniden Edirne’ye döndü ve 4 Temmuz 1964 günü Dar'ül Hadis camiindeKur'an Kursu öğretmeni ve fahri imam olarak göreve başladı.
1965’te Kırklareli merkez vaizliği, 1966’da İzmir merkez vaizliğigörevlerinde bulunan Fethullah Gülen, İzmir Kestanepazarı Kur’anKursunda hocalık yaptığı 1968 yılında, Diyanet görevlisi olarak ilk kezhacca gitti. 1972-74 yılları arasında Edremit merkez vaizliği, 1974-76yılları arasında Manisa merkez vaizliği yapan Gülen, 12 Eylül 1980ihtilaline kadar da Bornova merkez vaizliği görevini sürdürdü. 1977yılında görevli olarak gittiği Almanya’nın çeşitli yerlerindekonuşmalar yaptı ve konferanslar verdi; ilk sayısı Şubat 1979’da çıkanSızıntı Dergisi’nde yazdı.
Fethullah Gülen, ihtilalin ardından Çanakkale merkez vaizliğine tayinedilse de rahatsızlığı yüzünden göreve başlayamadı ardından daağırlaşan şartlar nedeniyle vaizlikten istifa etti. 1985 yılındaAnadolu’yu dolaşan Gülen, altı yıl aradan sonra ilk vaazını 1986yılında Burdur Büyük Çamlıca Camii’nde verdi ve 1991 yılı Haziran ayınakadar da haftalık ve aylık vaazlarını sürdürdü. 1988 yılında da YeniÜmit Dergisi’nde yazıları yayınlanmaya başladı. 1993 yılında annesiRefia Gülen’i kaybetti.
Fethullah Gülen’in, aralarında Bulgar Trud Gazetesi ve VarnaTelevizyonu, Hollanda Televizyonu, Time Dergisi, Rus ORTTelevizyonu’nun olduğu yabancı; Aksiyon ve Aktüel Dergileri, ATV, NTV,Show Tv, TRT, Kanal D, STV Televizyonları, Zaman, Cumhuriyet, Milliyet,Radikal Gazeteleri’nin olduğu Türk basın-yayın kuruluşlarındaröportajları yayınlanmıştır.
ALDIĞI ÖDÜLLER
1995 – Türk Ocakları Vakfı "Nihal Atsız Türk Dünyası Hizmet Ödülü" 1995 – Mehmetçik Vakfı “Teşekkür Beratı” 1996 – Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) “Hoşgörü Ödülü” 1997 - Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) “Türk Dünyasına Hizmet Ödülü” 1997 – Türk Eğitim-Sen “24 Kasım Eğitim Özel Ödülü” 1998 – “Türk 2000'ler Vakfı Ödülü” 1998 – “Hamdullah Suphi Tanrıöver Türk Ocakları Kültür Armağanı” 1998 – “İpekyolu Vakfı Ödülü” 2001 – Türkiye Yazarlar Birliği “Üstün Hizmet Ödülü” <!-- google_ad_section_end --> __________________
|
|
|
|
|
|
bEnİ bİlEn AnLaR aNLaYaN TaNıR tAnIyAn SuSaR SuSMaYaN uZaR NASIL MI SEVDIM NE SEN SOR NE BEN SOYLIYIM
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2010, 12:31:02 » |
|
Eğitim konusundaki teşvikleriyle, Türkiyemiz ve dünyanın dört bir yanında eğitim kurumları açılmış ve Türkiye'nin dünyaya açılmasında ve tanıtılmasında büyük hizmet verdiğini unutmamak gerekir diye düşünüyorum... Gerçekten hemşehrimiz olduğu için gurur duyduğumuz bir kutlu insan. Özellikle de hala yaşıyor olması, bizi hemşehrimizden istifade etmeye çağırıyor. Alkışa değer hizmetlerini canı gönülden alkışlıyoruz... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://www.oltutasimarket.com
|
|
|
|
yesil

Süper Uye

Üye No : 13175
18 Mesajına Toplam 19 Kere Teşekkür Edildi
10 Mesajına Toplam 10 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 9 
Karma Sayısı: 9

|
 |
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2010, 13:22:04 » |
|
Rahmetli Baris Manco'nun bir sozu vardir ya ''adam olacak cocuk'' diye. Feytullah Gulen de cocuklugundan belliymis nasil bir gelecegi olacagi. Gercektende bir insanin gelecekte nasil olacagi cocuklugundan belli oluyor.
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2010, 17:32:54 » |
|
ALLAH razı olsun kendisinden
|
|