Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Türkiye sahte diş hekimi cenneti
Cevaplar 1
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 382
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye sahte diş hekimi cenneti  (Okunma Sayısı 382 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaktüs

eski nick: tsereve

Süper Uye

*

Üye No : 15099

Konu  : 3945

56 Mesajına Toplam
57 Kere Teşekkür Edildi

18 Mesajına Toplam
18 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 9

« : 23 Kasım 2009, 02:32:11 »

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel BaşkanıProf. Dr. Murat Akkaya ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, sahte dişhekiminin çektiği diş nedeniyle 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonrayaşamını kaybeden 17 yaşındaki Sinan Kahriman'ın evine taziyeziyaretinde bulundu.

Kahriman ailesine destekvereceklerini açıklayan Akkaya, Türkiye genelinde 3 bin civarında sahtediş hekimi bulunduğunu belirterek, "Diş hekimlerinin yaptıklarıihbarlar değerlendirilmiyor." dedi.

Yeşil Mahalle'de bulunanSinan Kahriman'ın evine giden Türk Dişhekimleri Birliği Genel BaşkanıProf. Dr. Murat Akkaya, acılı baba Naim Kahriman'dan yaşanılan üzücüolay hakkında bilgi aldı. Baba Kahriman, 20 lira için oğlunun öldüğünüifade ederek, devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

BabaKahraman, "Yemedim, içmedim oğullarımı için okutmaya çalıştım. Ama 20lira için sahte dişhekimi oğlumun canını aldı. Basın kanalıyla tümdevlet yetkililerine seslendim ama sahip çıkan olmadı. Oğlum 20 liraiçin öldürüldü." dedi. Anne Ayten Kahraman ise, "Oğlumu geri istiyorum.Yavrumu geri getirin" diye ağıtlar yaktı. Daha sonra söz alan TürkDişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, bu üzücüolay karşısında konuşmanın zor olduğunu belirterek, aileye destekolacaklarını kaydetti. Bu olayın takipçisi olacaklarını anlatan Akkaya,gazetecilerin sahte diş hekimleri ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Türkiye'de3 bin sahte diş hekimi bulunduğunu ifade eden Akkaya, bu sorunun sadeceTürkiye'de değil diğer ülkelerde de var olduğunu söyledi. Akkaya,diplomasız olarak yapılan müdahalelerin çok büyük sorunlara nedenolduğunu belirterek, Türkiye genelinde diş hekimleri odalarının bukişiler hakkında denetim yapılması için devletin kurumlarına ihbarlardabulunduğunu, ancak sonuç alınamadığını kaydetti. Akkaya, "Sahte dişhekimlerine önceden daha az ceza veriliyordu. Şimdi ise 3-5 yıl hapiscezası veriliyor. Bu ceza paraya çevrilmiyor ve tecil edilmiyor. Buceza caydırıcı olmasına rağmen yine de yeterli değil. Denetimlerin sıkıyapılması lazım." diye konuştu.

Devlet'e ait ağız ve diş sağlığıkurumlarının ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Akkaya, 17 yaşındakiSinan'ın para vermeden bir diş hekimine ulaşması halinde bugün hayattaolabileceğini söyledi. Akkaya, şöyle dedi:

"Devlet kendikurumlarında ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyor. Bunun sayısıvatandaşın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değil. Bir vatandaş diş içindevletin kurumuna gittiği zaman 120 veya 6 aya kadar beklemek zorundakalıyor. Bu zaman içinde dişteki riskler de artıyor. Buna çözümbulunmalı ve tedbirler alınmalı."

Sahte diş hekimleri konusunaihbarda bulunduklarını, ancak bir sonuca ulaşamadıklarını ifade edenAkkaya, "Yaptığımız ihbarlara rağmen bu kişiler çalışmaya devam ediyor.O kadar ihbarda bulunmamıza rağmen dikkate alınmıyor vedeğerlendirilmiyor." dedi.

internethaber.
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
  Linki Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap
  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap
Kaktüs

eski nick: tsereve

Süper Uye

*

Üye No : 15099

Konu  : 3945

56 Mesajına Toplam
57 Kere Teşekkür Edildi

18 Mesajına Toplam
18 Kere Karma Verildi

« Yanıtla #1 : 08 Mart 2010, 23:51:40 »

Detaya girilmemiş ama demekki diş çekimi bile adamı öldürebiliyor.
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
  Linki Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap
  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
||| GoogleTagged |||
GoogleTagged: google

Gitmek istediğiniz yer: