|
|
 |
« : 31 Ekim 2009, 03:47:24 » |
|

Anne bağımlılığı
Çocuklar; okulun getirebileceği sorumluluklardan ürktükleri gibi,aslında ağırlıkla anneden ayrı kalmaktan korkarlar. Bu korku, anneyleçocuk arasında ne derece sağlıklı bir bağkurulduğu konusunda bize çok önemli ipuçları verir. Anneden şiddetleayrı kalmayı reddeden ve bir-iki hafta geçmesine rağmen, anneden ayrıkalamayan çocuklarda, anneye karşı geliştirilmiş aşırı bağlılık sorunu olduğu düşünülebilir.
İlk günü güzel atlatınOkulfobisinin aşılmasındaki en önemli adım; ilk günü başarıyla atlatmaktır!Okulun ilk günü; anne ve babaların sakin ve rahat bir tutum izlemesi,çocukların okula karşı duydukları kaygıyı azaltmasına yardımcı olur.Ancak anne ve baba yüzünde kaygılı birifade takınır, çocuğunu panik içinde hazırlar ve okula yetiştirmeyeçalışırsa çocuk da kaygılanır. Bu nedenle okulun ilk günü yeterinceerken kalkılmalı, panik yapmadan hazırlanılmalı ve zorlamadan ailecekeyifli bir kahvaltı yaptıktan sonra okula gidilmelidir.
Onu kimseyle kıyaslamayın
Çocuk çok korkuyor veağlıyorsa, bunun nedenleri kendisine yumuşak bir üslupla sorulmalı.Kesinlikle alaycı, küçümseyen ve kıyaslayan bir tavır takınılmamalı.Çocuğa, okulun korkulacak bir yer olmadığı uygun bir dille anlatılmalı.
Asık suratlı değil güleryüzlü eğitim
Okulun ilk günlerinde, anne ve babalar kadar öğretmenlere de önemli görev düşüyor. Hemen derslerebaşlamak yerine okul tanıtılmalı. Okulun çocuklara ne gibi faydalarsağlayacağı esprili karikatürlerle, küçük piyeslerle, tiyatrogösterileriyle uygulamalı olarak anlatılabilir. Bu gösterilereçocukların da katılması sağlanırsa, daha etkili olması sağlanabilir.Biz yetişkinler bile bir konuda eğitime katıldığımızda;bu eğitimin bize neler sağlayacağı ya da bu eğitim olmadan nelerdeyanlış yapacağımız gibi konular programın daha en başında anlatılır. Buyöntem nasıl ki bize nasıl doğru bir karar verdiğimizi hissettiriyorsa,minikler için de neden evdeki oyunu bırakıp oraya geldiklerini anlamalarına yardımcı olacaktır.
Önce uyum sonra beslenmeBir diğerönemli konu ise çocuğun okulda geliştireceği beslenme alışkanlıkları.Beslenme konusunda, özellikle ilk günlerde, aileler kesinlikle baskıcıolmamalı. Yeni bir hayata alışmaya çalışan çocuk için beslenmeihtiyacı, kaygıdan ötürü ikinci plana atılabilir. O nedenle ilkgünlerde çocuğa baskı yapmadan, davranışları sadece izlenmeli. Okulakarşı kaygısı azaldıkça, beslenme alışkanlıklarının da oturmayabaşladığını göreceksiniz. Ama okula alıştığı halde beslenme sorunlarıdevam ederse, öğretmeni ile işbirliği içinde sorun çözülmeyeçalışılmalı.
Çocuğunuzun okula başlamasının üzerinden günler geçmesine rağmenkorkuları ve uyumsuzluğu devam ediyorsa ve durumunda herhangi birdeğişiklik olmuyorsa, uzman bir psikologa başvurmanızda fayda var.
ALINTI...
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2009, 19:59:15 » |
|
ben neydim ya ilk dönemi ya atlatamzsam diye çok korkuyorum 
|
|
|
|
|
|
“Yüreğim seni çok sevdi o yürek talan o yürek yangın yeri o yürek seni istiyor bir tek seni...”
|
|
|
|
|
|
|
|
yesil

Süper Uye

Üye No : 13175
18 Mesajına Toplam 19 Kere Teşekkür Edildi
10 Mesajına Toplam 10 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 9 
Karma Sayısı: 9

|
 |
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2009, 15:21:36 » |
|
benimde ilk okudan buyana hala okul fobim vardir. okula gitmesini hic sevmem halada sevmem.  ogretmenlere cok is dusuyor aslinda. pek guler yuzlu ogretmenlerimiz yokki mubarekler.. (istisnalar haric) orta okulda ben bir tek turkce ogretminini severdim. bir tek o gayet ogrencilerle ilgiliydi gerisi sert mizacliydi pek sevmezdim. Onu kimseyle kıyaslamayın
Çocuk çok korkuyor veağlıyorsa, bunun nedenleri kendisine yumuşak bir üslupla sorulmalı.Kesinlikle alaycı, küçümseyen ve kıyaslayan bir tavır takınılmamalı.Çocuğa, okulun korkulacak bir yer olmadığı uygun bir dille anlatılmalı. Bizim aileler genelde soyle yapar... oglum / kizim bak ayse / ali agliyormu bak ne guzel gidiyorlar. sende git hadi.. aman komsu bizim oglan/ kiz iste boyle agliyor etegimi birakmiyor. bak onun cocuguna ne guzel gidiyor valla.. bilmem ne.. en sinir oldugum davranislar bunlar
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| |
| | | | |