Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Okul Fobisini Yenme Formülleri
Cevaplar 5
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 756
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Okul Fobisini Yenme Formülleri  (Okunma Sayısı 756 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
♥..šεv₫a..♥

Admin-E

Süper Uye

*

Üye No : 133

Konu  : 1850

276 Mesajına Toplam
324 Kere Teşekkür Edildi

61 Mesajına Toplam
63 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 41

« : 31 Ekim 2009, 03:47:24 »

Anne bağımlılığı

Çocuklar; okulun getirebileceği sorumluluklardan ürktükleri gibi,aslında ağırlıkla anneden ayrı kalmaktan korkarlar. Bu korku, anneyleçocuk arasında ne derece sağlıklı bir bağkurulduğu konusunda bize çok önemli ipuçları verir. Anneden şiddetleayrı kalmayı reddeden ve bir-iki hafta geçmesine rağmen, anneden ayrıkalamayan çocuklarda, anneye karşı geliştirilmiş aşırı bağlılık sorunu olduğu düşünülebilir.

İlk günü güzel atlatınOkulfobisinin aşılmasındaki en önemli adım; ilk günü başarıyla atlatmaktır!Okulun ilk günü; anne ve babaların sakin ve rahat bir tutum izlemesi,çocukların okula karşı duydukları kaygıyı azaltmasına yardımcı olur.Ancak anne ve baba yüzünde kaygılı birifade takınır, çocuğunu panik içinde hazırlar ve okula yetiştirmeyeçalışırsa çocuk da kaygılanır. Bu nedenle okulun ilk günü yeterinceerken kalkılmalı, panik yapmadan hazırlanılmalı ve zorlamadan ailecekeyifli bir kahvaltı yaptıktan sonra okula gidilmelidir.

Onu kimseyle kıyaslamayın

Çocuk çok korkuyor veağlıyorsa, bunun nedenleri kendisine yumuşak bir üslupla sorulmalı.Kesinlikle alaycı, küçümseyen ve kıyaslayan bir tavır takınılmamalı.Çocuğa, okulun korkulacak bir yer olmadığı uygun bir dille anlatılmalı.

Asık suratlı değil güleryüzlü eğitim

Okulun ilk günlerinde, anne ve babalar kadar öğretmenlere de önemli görev düşüyor. Hemen derslerebaşlamak yerine okul tanıtılmalı. Okulun çocuklara ne gibi faydalarsağlayacağı esprili karikatürlerle, küçük piyeslerle, tiyatrogösterileriyle uygulamalı olarak anlatılabilir. Bu gösterilereçocukların da katılması sağlanırsa, daha etkili olması sağlanabilir.Biz yetişkinler bile bir konuda eğitime katıldığımızda;bu eğitimin bize neler sağlayacağı ya da bu eğitim olmadan nelerdeyanlış yapacağımız gibi konular programın daha en başında anlatılır. Buyöntem nasıl ki bize nasıl doğru bir karar verdiğimizi hissettiriyorsa,minikler için de neden evdeki oyunu bırakıp oraya geldiklerini anlamalarına yardımcı olacaktır.

Önce uyum sonra beslenme
Bir diğerönemli konu ise çocuğun okulda geliştireceği beslenme alışkanlıkları.Beslenme konusunda, özellikle ilk günlerde, aileler kesinlikle baskıcıolmamalı. Yeni bir hayata alışmaya çalışan çocuk için beslenmeihtiyacı, kaygıdan ötürü ikinci plana atılabilir. O nedenle ilkgünlerde çocuğa baskı yapmadan, davranışları sadece izlenmeli. Okulakarşı kaygısı azaldıkça, beslenme alışkanlıklarının da oturmayabaşladığını göreceksiniz. Ama okula alıştığı halde beslenme sorunlarıdevam ederse, öğretmeni ile işbirliği içinde sorun çözülmeyeçalışılmalı.

Çocuğunuzun okula başlamasının üzerinden günler geçmesine rağmenkorkuları ve uyumsuzluğu devam ediyorsa ve durumunda herhangi birdeğişiklik olmuyorsa, uzman bir psikologa başvurmanızda fayda var.

ALINTI...      
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
Ύε₦i ♫ HᵰΎᵰT

( Bölüm Mod )

Süper Uye

*

Üye No : 3147

Konu  : 308

77 Mesajına Toplam
89 Kere Teşekkür Edildi

26 Mesajına Toplam
26 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 23

Karma Sayısı: 23
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2009, 19:59:15 »

ben neydim ya ilk dönemi ya atlatamzsam diye çok korkuyorum Sad
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

“Yüreğim seni çok sevdi
o yürek talan
o yürek yangın yeri
o yürek seni istiyor
bir tek seni...”
jondan

« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2009, 20:28:40 »

sağol paylaşım için benide ilk okula başlarken kandırıp götürmüşlerdi Smiley
Bu Sayfayı Paylaş
yesil

Süper Uye

*

Üye No : 13175

Konu  : 141

18 Mesajına Toplam
19 Kere Teşekkür Edildi

10 Mesajına Toplam
10 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 9

Karma Sayısı: 9
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2009, 15:21:36 »

benimde ilk okudan buyana hala okul fobim vardir. okula gitmesini hic sevmem halada sevmem.
Smiley
ogretmenlere cok is dusuyor aslinda. pek guler yuzlu ogretmenlerimiz yokki mubarekler.. (istisnalar haric) orta okulda ben bir tek turkce ogretminini severdim. bir tek o gayet ogrencilerle ilgiliydi gerisi sert mizacliydi pek sevmezdim.

Alıntı
Onu kimseyle kıyaslamayın

Çocuk çok korkuyor veağlıyorsa, bunun nedenleri kendisine yumuşak bir üslupla sorulmalı.Kesinlikle alaycı, küçümseyen ve kıyaslayan bir tavır takınılmamalı.Çocuğa, okulun korkulacak bir yer olmadığı uygun bir dille anlatılmalı.

Bizim aileler genelde soyle yapar... oglum / kizim bak ayse / ali agliyormu bak ne guzel gidiyorlar. sende git hadi.. aman komsu bizim oglan/ kiz iste boyle agliyor etegimi birakmiyor. bak onun cocuguna ne guzel gidiyor valla.. bilmem ne..
en sinir oldugum davranislar bunlar
Bu Sayfayı Paylaş

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
  Resimleri Görebilmek İçin    Üye Ol   veya   Giriş Yap
jondan

« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2009, 15:23:05 »

evet aynen katılıyorum sana Smiley
Bu Sayfayı Paylaş
♥..šεv₫a..♥

Admin-E

Süper Uye

*

Üye No : 133

Konu  : 1850

276 Mesajına Toplam
324 Kere Teşekkür Edildi

61 Mesajına Toplam
63 Kere Karma Verildi

« Yanıtla #5 : 01 Kasım 2009, 15:51:11 »

Ben de okula başlamadan önce bir okul hevesim vardı.. Annem ilkokulumu okuduğum okula götürürdü beni bende tellerin ardından öğrencilere bakıp iç çekerdim ahh keşke bende gitsem diye... Smiley Bu yüzden okula gitmek için çırpınıyordum ki bu sebeple hiç fobim olmadı..

Hatta bir arkadaşım 1. sınıfa bir hafta geldikten sonra: annee ne zamandır okula geliyoruz ne zaman bitcek bu okul demişti Grin 12 senedir okumaya devam ediyor.... Cheesy
Bu Sayfayı Paylaş

ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
||| GoogleTagged |||
GoogleTagged: google

Gitmek istediğiniz yer: