palandoken

Süper Uye

Üye No : 3
237 Mesajına Toplam 495 Kere Teşekkür Edildi
12 Mesajına Toplam 12 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 33 

|
 |
« : 04 Eylül 2007, 22:49:58 » |
|

Dumlu Baba’ya BİR milyon YTL DUMLU BABA SUYU 1.025 MİLYON YTL’YE KUŞKAY’IN İhaleye çıkarılan Dumlu Baba Suyu’nun kullanım hakkını 1 milyon 25 bin YTL’ye Yılmaz Kuşkay kazandı. Kuşkay, suyun çıktığı bölgeye 12 milyon YTL’lik dev bir yatırım yapacaklarını açıkladı. 10 YILLIĞINA KİRALANDI DUMLU'da çıkan Dumlu Baba suyunun ambalajlanıp piyasaya sürülmesi için İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyi Kuşkay'lar kazandı. Dumlubaba suyunu yıllık 1 Milyon 25 bin YTL'ye kiralayan Kuşkaylar tesislerin yapımına başladı. Kuşkaylar Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kuşkay, 10 yıl boyunca Dumlu Baba suyunu işleteceklerini ve paketlenen suyun Erzurum Kaynak Suyu adı altında piyasaya sürüleceğini belirtti. HEDEF DÜNYA PAZARI DUMLU Baba suyunu dünyaya tanıtmak için 12 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kuşkay, "Rahmetli babamız yıllar önce böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyordu. Ve onun düşündüğü bir projeydi. 6 firmayla birlikte ihaleye girdik ve kazandık. Amacımız, susuyla meşhur olan, ancak su pazarında bir türlü kendine yer bulamayan Erzurum'u dünya pazarına tanıtmak” dedi. Dumlubaba suyu Kuşkay’ın Dumlu'da çıkan dumlubaba suyunun ambalajlanıp piyasaya sürülmesi için ihale yapıldı. 6 firmanın katıldığı ihaleyi yıllık 1 Milyon 25 YTL'ye kiralayan Kuşkaylar kazandı. 2008 yılında tesisi faaliyete geçireceklerini belirten Yılmaz Kuşkay, " Erzurum'için büyük bir proje. Erzurum'un adını dünyaya duyuracağız" dedi. Dumlu'da çıkan Dumlubaba suyunun ambalajlanıp piyasaya sürülmesi için İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyi Kuşkay'lar kazandı. Dumlubaba suyunu yıllık 1 Milyon 25 YTL'ye kiralayan Kuşkaylar tesislerin yapımına başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kuşkay, 10 yıl boyunca Dumlubaba suyunu işleteceklerini ve paketlenen suyun Erzurum Kaynak Suyu adı altında piyasaya sürüleceğini belirtti. Dünyayı tehdit eden küresel ısınmaya karşılık olarak Erzurum'un kuzeyinde, 'Cennet suyu' olarak nitelendirilen ve Fırat Nehri'nin kaynağı olan 'Dumlubaba'dan çıkan suyun ambalajlanması için yapılan çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz gün İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve 6 firmanın katıldığı ihalede, yıllık 1 Milyon 25 YTL teklifini veren Kuşkaylar kazandı. Dumlubaba suyunu dünyaya tanıtmak için 12 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kuşkay, "Rahmetli babamız yıllar önce böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyordu. Ve onun düşündüğü bir projeydi. Bizde Kuşkaylar olarak Dumlubaba suyunun ihaleye çıkartılacağını duyduk. 6 firmayla birlikte ihaleye girdik ve kazandık. Amacımız suyuyla meşhur olan ancak su pazarında bir türlü kendine yer bulamayan Erzurum'u dünya pazarına tanıtmak. Bunu da yapmak için 10 yıllığına kiraladığımız Dumlubaba suyunu ambalajlayıp piyasaya sürmek için 12 milyon dolarlık bir tesis kuracağız" dedi. 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ Dumlubaba tesislerini 2008 yılının sonunda hizmete açacaklarını belirten Kuşkay, "Su piyasasında Erzurum'da hizmet veren 2 su firması daha var. Ancak bunlarda ülkede isim yapmış su firmalarını Erzurum'dan silemedi. Biz bunun için çalışacağız. Türkiye piyasasında isim yapıp, Avrupa'ya açılmak için elimizden geleni yapacağız. Dumlubaba suyu Erzurum için büyük bir proje. En az 100 kişiye fabrikada iş istihdamı sağlayacağız. Ülke çapına ve yurt dışına yapılacak olan ticareti de hesaba katarsak bu sayıda daha da çok artacak" diye konuştu. İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilen ihalenin şeffaf ve temiz bir ihale olduğunu da belirten Kuşkay," Yapılan ihaleye 6 firma katıldık. Açık artırma usulü bir ihale oldu. En çok ücreti ödeyen firma ihaleyi kazandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan başta olmak üzere İl Genel Meclisi üyelerine ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi
|
|
|
|
|
|
İnsan sölediği sözün mahkumu söylemediği sözün hakimidir
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2007, 23:12:45 » |
|
Bu dumlu baba dediğiniz neresi ki ? bari belirtseydiniz.. Yine bilgi içn saol.... pardon gördüm  Erzurum diyoo
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapAkblog ?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
palandoken

Süper Uye

|
 |
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2007, 23:29:26 » |
|
DUMLU DAĞI(DUMLU BABA) Erzurum’un kuzeyinde merkez ilçeye uzaklığı 25km.olan dağın zirveye yakın bir yerinde bulunan, soğuk su kaynağı ile ünlü olan bir mesire yeridir. Bu mesire yeri ,1.Dünya Savaşı’ndan ve daha önceki savaşlardan kalma şehit mezarlarının bulunması sebebiyle. Halk tarafından kutsal bir yer olarak da ziyaret edilmektedir.Deniz seviyesinden 2600-3000 metre yükseklikte bulunan bu soğuk su kaynağı ve çevresindeki diğer alanlara ,Akdağ Köyü ve Güngörmez köylerinden gidilmektedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2007, 23:36:30 » |
|
ellerine sağlık..  bilgiler güzel gerçektende...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapAkblog ?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
palandoken

Süper Uye

|
 |
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2007, 23:46:40 » |
|
Rıca ederim. Burası zaten paylaşım sitesi bildiklerimizi paylaşıcaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2007, 10:32:06 » |
|
HELAL OLSUN VALLA EN SONUNDA DUMLU BABA SUYUDA DEĞER KAZANDI BENİM MEMLEKETİME VE MEMLEKETİM İNSANINA HELAL OLSUN...
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | | |