|
|
 |
« : 29 Eylül 2009, 20:57:40 » |
|

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapDemokratik açılım sürecine Kültür ve Turizm Bakanlığı da katkı sağlayacak. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, devlet tiyatrolarında repertuvarda olmasa bile Kürtçe oyunların sahne almasına izin vereceklerini söyledi. Günay, "Merak etmeyin arkadaşlar demokratikleşme barışçıl yaklaşımlar konusunda biz Kültür Bakanlığı olarak geride kalmayız önde gideriz" açıklamasında bulundu. Günay'ın söz ettiği açılımın kültürel ayağı. Belki de ilk aşamada atılacak ilk adımlar. Kültür Bakanlığı, özel tiyatroların yanısıra devlet tiyatrolarında da Kürtçe ve diğer yerel dillerde oyun için perdelerini açmaya hazırlanıyor. Üstelik hazırlanan oyun repertuvara alınmasa bile. Günay, planladıkları çalışmaları anlatırken, geçmişte uygulanan politikaları da "farklılıkları yok saydığı" gerekçesiyle eleştirdi. Hedefinde 82 Anayasası ve o Anayasa'yı yapanlar vardı. Açılım konuşulurken Mahsun Kırmızıgül'ün Güneydoğu'daki olayları ele aldığı "Güneşi Gördüm" filmi de gündeme geldi. Oscar'a aday adayı olan film için Ertuğrul Günay, "arayıp tebrik ettim" dedi. internethaber.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
momentum

|
 |
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2009, 21:06:45 » |
|
Peh Peh .....bu ülketde kültür bakanlığı...dil kurumumu da mı varmış ya .......xD fasa fiso bunlar ya ......yalakalar.......biri cesurca bi laf etti (Halaçoğlu) hemen paçasından indirdiler adamı ......xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2009, 21:10:41 » |
|
konuyu biraz daha acarmsın momentum
|
|
|
|
|
|
ateşe aşkınla yandı nur imanım ali
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2009, 21:16:25 » |
|
yani birazda olsa acılımdan yanasın öylemi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2009, 21:30:06 » |
|
peki sen 1933 te kürtler hakkında cıkarılan maddefleri biliyomusun bu ülke ne türklere ne kürtlere nede baska bir ırka dardır yasamasını bilen için bu cennet mekanı bölmek isteyenler aramıza nifak tohumularını taa osmanlının son dönemlerinde atmaya basladı ve biz halen bunların cefasını cekiyoruz darbeyle basa gelen cemal gürsel kürtleri tamamen yok sayıyordu nice insanlar darağacında son nefesini verdi şeyh saitle beraber nice erler şehit edildi şeyh sait isyanmıydı hayır bu tamamen ingilizlerin bir düzmecesiydi ve o ALLAH dostunu idam sehpasında sallandıranda onun uşaklarıydı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeKseLina

Süper Uye

Üye No : 14318
Konu  : 23
6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi
6 Mesajına Toplam 6 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 4 
Karma Sayısı: 4

|
 |
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2009, 21:32:47 » |
|
sıkıldım harbiden yahh ne bu ALLAH askına türk ben haklıyım diyo kürt ben haklıyım dio ...
|
|
|
|
|
|
Arının dimağını, mikrobun gözünü tanzim eden Zat, senin ef'âl ve a'mâlini mühmel, başıboş, hesapsız, kitapsız bırakmayarak İmâm-ı Mübînde yazar. Ona göre muhaseben olacaktır. ---Risale-i Nur'dan Bir Vecize---
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2009, 21:41:21 » |
|
bune türk tarihidir nede kürt tarihi bu bizim ülkemizin tarihidir genc bir ülkeyiz ve dış mihraklar bundan faydalanmak istiyorlar biz ne ikiyiz nede3 üç nede daha fazlası biz biriz osmanlının torunlarıyız ayrılık o9lmasın derim iki olmayalım bizi bizden eden ne varsa içimizden söküp atalım bunun en iyi örnegini canakkalede yatan şehitler verdi onlara layık olalım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 30 Eylül 2009, 13:42:13 » |
|
Açılım zarar veriyor verecektirde, ben türk olarak kürdü kardeş görüyor ve benden eksiği yok diyorum. Ama açılım öyle demiyor, kürtleride türklerle eşit yapacağız diyor, peki eşit olmayan neyi eşitlemek istiyorlar bize göre halen muamma.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | | | | | | |