Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı istanbulun manevi fatihi
Cevaplar 3
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 274
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: istanbulun manevi fatihi  (Okunma Sayısı 274 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bezirgan

sadece susayan suyu değil suda susayanı arar

Süper Uye

*

Üye No : 14037

Konu  : 170

26 Mesajına Toplam
28 Kere Teşekkür Edildi

8 Mesajına Toplam
8 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 8

« : 22 Eylül 2009, 15:16:20 »

[COLOR=#NaNNaNNaN]Ubeydullah-ı Ahrâr[/COLOR]'ın torunu Hâce Muhammed Kâsım'dan şöyle nakledilmiştir:

"Ubeydullah-ı Ahrâr hazretleri, bir gün öğleden sonra, âniden atının hazırlanmasını istedi. Atı hazırlanınca, binip Semerkant'tan süratle çıktı. Talebelerinden bir kısmı da ona tâbi olup, tâkib ettiler. Biraz yol aldıktan sonra Semerkant'ın dışında bir yerde talebelerine;
"Siz burada durunuz!" buyurdu.

Sonra atını Abbâs Sahrâsı denilen sahrâya doğru sürdü. Talebeleri arasında Mevlânâ Şeyh adıyla tanınmış bir talebesi, bir müddet daha peşinden gidip tâkib etmişti. Bu talebesi şöyle anlattı:
"Hâce Ubeydullah-ı Ahrâr hazretleri ile sahrâya vardığımızda, atını sağa sola sürmeye başladı. Sonra birdenbire gözden kayboldu."

Ubeydullah-ı Ahrâr daha sonra evine döndüğünde, talebeleri nereye ve niçin gittiğini sorduklarında;
"Türk Sultânı Sultan Muhammed Hân (Fâtih), kâfirlerle harbediyordu. Benden yardım istedi. Ona yardım etmeye gittim. ALLAHü teâlânın izniyle gâlib geldi. Zafer kazanıldı" buyurdu.

Bu hâdiseyi nakleden ve Ubeydullah-ı Ahrâr hazretlerinin torunu olan Hâce Muhammed Kâsım, babası Hâce Abdülhâdî'nin şöyle anlattığını nakletmiştir:

"Bilâd-ı Rûm'a (Anadolu'ya) gittiğimde, Sultan Muhammed Fâtih Hânın oğlu Sultan Bâyezîd Hân, bana, babam Ubeydullah-ı Ahrâr'ın şeklini ve şemâilini târif etti ve;
"O zâtın beyaz bir atı var mıydı?" diye sordu. Ben de târif ettiği bu zâtın, babam Ubeydullah-ı Ahrâr olduğunu ve beyâz bir atının olup, bâzan ona bindiğini söyledim. Bunun üzerine Sultan Bâyezîd Hân, bana şöyle anlattı:

Babam Sultan Muhammed Fâtih Hân bana şunları dedi:
"İstanbul'u fethetmek üzere savaştığım sırada, harbin en şiddetli bir ânında, Şeyh Ubeydullah-ı Ahrâr Semerkandî'nin imdâdıma yetişmesini istedim. Şekil ve şemâilini târif ederek şu vasıfta ve şu şekilde ve beyaz bir at üzerinde bir zât yanıma geldi;

"Korkma!" buyurdu.

Ben de;

"Nasıl endişelenmeyeyim, küffâr çok." dedim.

Ben böyle söyleyince, elbisesinin yeninden bakmamı söyledi. Baktım, büyük bir ordu gördüm.

"İşte bu ordu ile sana yardıma geldim. Şimdi sen falan tepenin üzerine çık, üç defâ kös vur ve orduna hücum emri ver." buyurdu.

Emirlerini aynen yerine getirdim. O da bana gösterdiği ordusuyla hücûma geçti. Böylece düşman hezîmete uğradı. İstanbul'un fetih işi gerçekleşti
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

ateşe aşkınla yandı nur imanım ali
jondan

« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2009, 15:52:45 »

güzel hikaye ne kadar okusamda bıkmam
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
yeşilim

sen yeter ki ümid et hayat döner sana

Süper Uye

*

Üye No : 4833

Konu  : 240

47 Mesajına Toplam
52 Kere Teşekkür Edildi

23 Mesajına Toplam
25 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 25

Karma Sayısı: 25
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2009, 15:57:33 »

rabbim bizi manevi güçlerden eksik etmesin ....
Bu Sayfayı Paylaş

Şimdi daha iyi anlıyorum  nefes almak değilmiş yaşamak
bezirgan

sadece susayan suyu değil suda susayanı arar

Süper Uye

*

Üye No : 14037

Konu  : 170

26 Mesajına Toplam
28 Kere Teşekkür Edildi

8 Mesajına Toplam
8 Kere Karma Verildi

« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2009, 15:58:54 »

amin
Bu Sayfayı Paylaş

ateşe aşkınla yandı nur imanım ali
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: