|
|
 |
« : 17 Eylül 2009, 06:38:56 » |
|

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapAyran Aşı : Bazı yörelerde Yayla Çorbası denen bu çorbaya Erzurum'da Ayran aşı denilir. Yoğurt çırpılır ve su eklenerek ayran haline getirilir. daha sonra denler haşlanır. Hazırlanan ayrana biraz un katılır. Ayran biraz haşlanan denelerle karıştırılarak orta ateşte olmak üzere ocağa konulur. Bu karışıma hazırlanan ufak köfteler eklenir ve karışım kaynamaya çıkıncaya kadar yavaş yavaş karıştırılır. Karışım Kaynamaya çıktıktan sonra bir müddet daha kaynatılır. Daha sonra tereyağı aşotu ve diğer istenen baharatların karışımından olşan anık karışıma katılır bundan sonra ayran aşımız hazır hele gelir...Kaktüs
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2009, 09:23:30 » |
|
Paylaşım için sağol... Ellerine sağlık...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
momentum

|
 |
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2009, 19:44:45 » |
|
Çocukken babaannem alıştırmış ayran aşını .....aramızda bir sevgi bağı oluştu resmen ..........xD ayrılamıyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yesil

Süper Uye

Üye No : 13175
18 Mesajına Toplam 19 Kere Teşekkür Edildi
10 Mesajına Toplam 10 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 9 
Karma Sayısı: 9

|
 |
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2009, 20:24:22 » |
|
olsada icsek.. annem guzel yapar canim Annem benim.
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2009, 20:28:40 » |
|
vallaha bizimkilerde güzel yapar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerem_mert

Aktif Üye

Üye No : 5453
Konu  : 40
11 Mesajına Toplam 17 Kere Teşekkür Edildi
2 Mesajına Toplam 2 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 0 
Karma Sayısı: 0

|
 |
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2009, 21:42:52 » |
|
eline sağlık iyi bir pay laşim olmuş erzurumda ramazan harıcınde'de çok yapılır süperde olur
|
|
|
|
|
|
dogdugumda neden agladıgımı yasadıkca anlıyorum .
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2009, 23:33:16 » |
|
Bizim evin en sık yapılan çorbalarındandır, afiyet olsun arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2009, 23:36:31 » |
|
biraz sacma olucak ama yinede söyliyim malatyada gördüm ayrana acı biber katıyolar böyle parcalar halinde ama varya şahane bişey olmuştu yani biraz acıyı severiz ya
|
|
|
|
|
|
ateşe aşkınla yandı nur imanım ali
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2009, 05:02:05 » |
|
Acıyı severizde, bazı illerimizdeki insanımız çok abartıyor. Hatırlıyorumda bir iftar sofrasında Adanalı arkadaş mantının üzerini kıpkırmızı biberle donadı yerken hiç tınmadı bile, ama sen yersinde ben yiyememmi diyen Erzurumlu arkadaşı doktora zor yetiştirdik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2009, 22:16:18 » |
|
en sevdiğim çorbadır ayran çorbası ; bu arada biraz acıktım gibi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2009, 22:17:20 » |
|
en ve tek sevdiğim çorba
|
|
|
|
|
|
Şimdi daha iyi anlıyorum nefes almak değilmiş yaşamak
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 14 Nisan 2010, 00:09:52 » |
|
Hadi afiyet olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | | | | | | | | | |