|
|
 |
« : 17 Eylül 2009, 06:27:32 » |
|

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapSusuz Hıngel : Hamur iyice hasıllanır. Yufka şeklinde açılır, kesilir içine evvelce hazırlanmış kıyma konur. Yarım daire veya bohça şeklinde kapatılır. Kaynamakta olan suyun içine atılır ve haşlanır. Piştikten sonra suyu süzülür. Geniş bir tepsiye alınır. Üzerine sarımsaklı bol yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökülerek yenir. Sulu Hıngel : Hazırlanışı aynen susuz hıngel gibidir. Haşlama suyu dökülmez, bol salça ve bir miktar tereyağı konur. Suyu ile birlikte tepsiye dökülür. Üzerine sarımsaklı yoğurt , kızdırılmış tereyağı ve salça dökülerek servis yapılır. Kaktüs
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2009, 09:23:52 » |
|
Paylaşım için sağol... Ellerine sağlık...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2009, 16:02:47 » |
|
sulusu susuzu faketmez yeter ki hıngel olsun:D of offf acıktım yaaa ha bu arada hasıllamak nedr arkadaşlar bilmeyen varsa yani iyici yoğurmak hamuru:)
|
|
|
|
|
|
KaLem Eğri DiLLi; Mürekkep Siyah YüzLü;Kağıt İki YüzLü! Şimdi KaLkıp ArzuhaLimi Yazmaya Kimi Mahrem KıLayım?
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2009, 16:34:48 » |
|
ya vallaha bende açıktım ya
ama hıngel muhteşem bir yemek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gubbanolim_25

|
 |
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2009, 17:01:49 » |
|
Paylaşım için sağol... Ellerine sağlık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
momentum

|
 |
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2009, 19:46:13 » |
|
eVEt Aynısı gibi ama hıngel daha güzel .....xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2009, 19:53:35 » |
|
evet ya bu mantının aynısı sadece şekil değişikliği var 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2009, 19:56:34 » |
|
ama tadıda varklı yani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 17 Eylül 2009, 19:59:03 » |
|
ama tadıda varklı yani
orasını bilemeyecem bak çünkü hiç yemedim . İnşALLAH nasip olurda birgün yerim o zaman anlarım aynımı değilmi:)  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2009, 19:59:58 » |
|
ya zaten bi yesen anlarsın farkını
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2009, 20:01:32 » |
|
ya zaten bi yesen anlarsın farkını
burda onu yapanı bulmak çok zor ancak yaza tatile gelirsem Erzurum a bulurum bi yapan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2009, 20:04:25 » |
|
öğren sen yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2009, 20:05:50 » |
|
öğren sen yap
nerden öğreneyim yaa:) kim uğraşacak ya. zaten yiyeceğim 3_5 kaşık bişi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2009, 20:07:54 » |
|
internetten öğren yap ve ye
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2009, 20:33:20 » |
|
Yaa tadı nasıl daha güzel oLuyoo kıymanın içine katıLanlar falan mı farklı yaa:..
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
momentum

|
 |
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2009, 20:34:38 » |
|
Tadı Frambuazlı Pasta Gibi ...............xD ömürüsn sevda .............ya herşeyi aynı .xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : 17 Eylül 2009, 20:36:31 » |
|
Ama tadı daha farklı güzel diyen sizsiniz ben ne yapim..... 
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
jondan

|
 |
« Yanıtla #18 : 17 Eylül 2009, 20:39:00 » |
|
tadı çok güzel tabi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #19 : 17 Eylül 2009, 23:40:00 » |
|
Yapması biraz emek istiyor, çünkü hazır yufka ile değil elde açılan yufka ile yapılmalıdır.Yaparsanız yoğurdunu sarımsak ezmesiyle çırpıp, üzerinede bi miktar pul biber çiseleyin arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | |