|
|
 |
« : 08 Eylül 2009, 17:04:53 » |
|

Alman sigortacı tatile geldiği Antalya'ya yerleşti..Ezan sesine vurulup Müslüman oldu. Şİmdi oruç tutunca kendini huzurdahissediyor.
On altı ay önce Müslüman olan Alman sigortacı, oruçlu iken kendinimanen huzur ve güven içinde hissettiğini söyledi. 3 yıl önce tatilegeldiği Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine yerleşen o dönemekadar ateist olan Gabriele Schieke, kaldığı otelin penceresindendinlediği sabah ezanı sesini çok beğenir ve İslam diniyle ilgiliaraştırma yapmaya başlar.
İslam dinini öğrenmek için Almanca Kur'an-ı Kerim alan ve okuyanGabriele Schieke, 16 ay önce Manavgat Müftlüğü'nde yapılan ihtida (dindeğiştirme) töreniyle Elif Nur ismini aldı. Hayatında ilk defa oruçtutmanın heyecanını bu yıl yaşadığını belirten Schieke, İslam dininingerekliliklerini yerine getirmede Türk eşi Mustafa Kemal Bindirici'ninbüyük yardımı olduğunu ifade etti. Kelime-i şahadet getirdikten sonra kendisini bir kuş kadar hür vegüvende hissettiğini belirten Schieke, ateist iken en büyük korkusununise ölüm gittikten sonra toprak olmak olduğunu kaydetti. Schieke,"Rabbimin izni ve inayetiyle 41 yaşında Müslüman oldum. Bu yıl oruçtutmanın manevi huzuru içindeyim. Oruçlu ağzımla en çok Rabbime ateistiken emanetini almadığı için şükrediyorum. İnsanoğlu mükemmel birvarlık. Öldükten sonra toprak olup yok olmayı kabul etmez. Vücudumuztoprak olabilir. Fakat Rabbimizin bize hayat üflediği ruh asla ölmez.İslam diniyle ölümün yokluk değil, yeniden var olduğunu anladım. İnsanoruçlu iken bir damla suyun ne kadar kıymetli olduğunu anlıyor. Oruçluağzımla duam Rabbimin nimetlerine ne kadar şükretsem azdır diyorum.Kalbimi İslam dinini sevdiren Rabbime şükürler olsun." diye konuştu.
Kaynak : İnternet Haber
|
|
|
|
|
|
ALLAH RASULÜ BUYURDU; şu 3 şeye bakmak sünnettir 1) kabeye 2) kuran-ı kerime 3) annenin yüzüne
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2009, 22:06:54 » |
|
daha nice örnekler var bunun gibi ne güzel hidayete ermiş kadın sagol kardesim konu için
|
|
|
|
|
|
ateşe aşkınla yandı nur imanım ali
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2009, 19:28:54 » |
|
Biyerlerde oıkumuştum, ateist hanımın biri müslüman olmuş, ancak evlendiği müslüman eşinin islamiyeti yaşamadığını ve kendisinide engellediğini anlatıyordu. Birileri bizdeki yemekten bir kaşık alabilmek için nelere katlanıyor, biz ise kendi yemeğimizi beğenmiyoruz, Mevlam herkese zihin açıklığı versin.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | |