|
|
 |
« : 05 Haziran 2007, 13:04:25 » |
|

Kadayıf dolması Kadayıf dolması KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 250 gr tel kadayıf 200 gr çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker 4 yumurta Yarım çay bardağı su Kızartmak için bol sıvıyağ 200 gr taze kaymak Şerbet için: 2.  su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın. * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Kaymak eşliğinde servis yapın.
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
gubbanolim_25

|
 |
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2008, 14:45:53 » |
|
erzurum kadayıfı bir başka oluyor teşekkürler paylaşım için
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CiMeN_GoSLu77

Süper Uye

Üye No : 215
Konu  : 41
11 Mesajına Toplam 13 Kere Teşekkür Edildi
3 Mesajına Toplam 3 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 7 
Karma Sayısı: 7

|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2008, 15:24:23 » |
|
hee yaa olsaydıda yeseydik sımdı 
|
|
|
|
|
|
Erzurum Garında Banklar Üstünde Susuzluktan Ağlayan Bir Güvercin İçime Vuruyor Kanatlarını... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
gubbanolim_25

|
 |
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2008, 15:36:48 » |
|
doğru diyon kardeş olsaydı yerdik
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2008, 17:16:22 Gönderen: DaDa$ »
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2008, 15:49:43 » |
|
GARDAŞ YEDİRİM AYIP EDİSİZ KURBAN OLSUN...
|
|
|
|
|
|
Bir Erzurum diyarında sabahlıyorum ve bir ses duyuyorum gürcükapıdan. Ağlıyor pelit meydanı, bomboş kalmış havuz başı. Köşküm hicran dolu, yoncalık boynu bükük, gönlüm ahuzar, nerdesin ey yar sana ihtiyacım var!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2008, 11:42:09 » |
|
TAMAM GARDAŞ AYIP EDİSİZ BUYRUN GELİN YEDİREYİM...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2008, 14:50:55 » |
|
dadas88 dadaş gibi dadaş mert misafirperver belliki yüreğinden davet ediyo...benide ekle sofraya ğardaşşş  )
|
|
|
|
|
|
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAK İSE BEDENİ DESENİZE HAYVANLAR AÇILANDAN MEDENİ!!! Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2008, 14:53:43 » |
|
BAŞIMIN ÜSTÜNE BUYUR GEL BABA...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 31 Mayıs 2008, 15:03:02 » |
|
ALLAH razı olsun dadaşım buyurun başım üstüne. birgün yolumuz bir yerlerde kesişirse bende beklerim inşaallah.eyvallah kardeşim.
|
|
|
|
|
|
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAK İSE BEDENİ DESENİZE HAYVANLAR AÇILANDAN MEDENİ!!! Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2008, 15:03:56 » |
|
eyvallah...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 01 Haziran 2008, 21:21:25 » |
|
illada gedayıf dolmasi.limana giderken yakuplunun altında var bir dadaş ağabeyinin yeri.orda gideriyoz gedayıf dolmasına özlemimizi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
palandoken

Süper Uye

Üye No : 3
237 Mesajına Toplam 495 Kere Teşekkür Edildi
12 Mesajına Toplam 12 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 33 
Karma Sayısı: 33

|
 |
« Yanıtla #12 : 01 Haziran 2008, 21:23:06 » |
|
şimdi canım çekti valla
|
|
|
|
|
|
İnsan sölediği sözün mahkumu söylemediği sözün hakimidir
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 01 Haziran 2008, 21:25:58 » |
|
dadaş sene yağında bize uzağ galir birez...ye benim içinde ye.afiyet olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
h@rbi_d@d@ss

Süper Uye

Üye No : 2437
Konu  : 351
65 Mesajına Toplam 73 Kere Teşekkür Edildi
15 Mesajına Toplam 15 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 18 
Karma Sayısı: 18