ihtiyar

|
 |
« : 17 Şubat 2009, 16:28:59 » |
|

[ Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapHindistan'da yapılan tahlillerde, ABD'nin ünlü kola şirketleri Coca-Cola ve Pepsi'nin ürettiği içeceklerde yüksek oranda böcek zehiri maddeleri bulundu.
Bilim ve Çevre Merkezi (CSE), Hindistan'da satılan Coca-Cola ve Pepsi'den alınan 57 örnek üzerinde yapılan tahlillerde, tüm örneklerde standardın çok üzerinde böcek zehiri maddesi tespit edildiğini bildirdi. Merkez, 3 sene önce de aynı şirketlerin ürünlerinde yüksek oranda böcek zehiri maddesi bulmuş ve bunun kansere yol açabilecek boyutta olduğunu bildirmişti.
CSE yöneticisi Sunita Narain, yayımladıkları rapor sonrasında NDTV haber kanalına yaptığı açıklamada, 3 seneden bu yana değişen hiçbir şey olmadığını ifade etti. Narain, "3 sene önce konulan standartlara uyulmadı" diye konuştu. Hindistan Standartlar Bürosu, CSE'nin 2003 senesindeki raporundan sonra böcek zehiri maddeleri konusunda kabul edilebilir standartları belirlemişti. CSE'nin son yapılan tahlillerinde bu standartların 24'le 200 katı fazla miktarda zehirli madde tespit edildi. Narain, "Bu insan sağlığının hiçe sayıldığı büyük bir skandaldır" dedi. Narain, tek bir istekleri olduğunu, onun da standartlara uyulması olduğunu kaydetti.
CSE'nin dün raporunu açıklamasından sonra Hindistanlı milletvekilleri de ülkede piyasayı ellerinde bulunduran Coca-Cola ve Pepsi şirketlerinin ürünlerinin yasaklanması için harekete geçti. Ana muhalefet partisi BJP'den Vijay Kumar Malhotra, "Bu şirketler milyonlarca kişinin hayatlarıyla oynuyor. Bunu görmezden gelmeye devam edemeyiz. Pepsi ve Coca-Cola'nın yasaklanmasının zamanı geldi" dedi. Koalisyon hükümetinin ortağı RJD'den Devendra Singh Yadav da "Bu içecekler zehirli maddeler ihtiva etmelerinin yanı sıra milli mirasımıza da zarar veriyor. Bunları yasaklamalıyız" dedi ve ayran, süt gibi sağlık için faydalı içeceklere yönelinmesini istedi. Hükümetteki Komünist Parti milletvekilleri de dünya devi bu şirketlerin ürünlerinin "insanları yavaş yavaş zehirlediğini" ifade ettiler. Milletvekillerinden Muhammed Salim, "Hükümet ne tür bir sponsorluk anlaşması yaptı ki bu konuda hiçbir adım atmıyor?" diye sordu. CSE'nin raporu, Hindistan'da 1993 senesinde üretime geçmelerinden bu yana Pepsi ve Coca-Cola aleyhindeki 3. rapor oldu. Bağımsız milletvekili A. Krishnaswamy de "Bu sefer onlardan kurtulmalıyız" şeklinde konuştu.
Bilim ve Çevre Merkezi (CSE), Hindistan'da satılan Coca-Cola ve Pepsi'den alınan 57 örnek üzerinde yapılan tahlillerde, tüm örneklerde standardın çok üzerinde böcek zehiri maddesi tespit edildiğini bildirdi. Merkez, 3 sene önce de aynı şirketlerin ürünlerinde yüksek oranda böcek zehiri maddesi bulmuş ve bunun kansere yol açabilecek boyutta olduğunu bildirmişti.
CSE yöneticisi Sunita Narain, yayımladıkları rapor sonrasında NDTV haber kanalına yaptığı açıklamada, 3 seneden bu yana değişen hiçbir şey olmadığını ifade etti. Narain, "3 sene önce konulan standartlara uyulmadı" diye konuştu. Hindistan Standartlar Bürosu, CSE'nin 2003 senesindeki raporundan sonra böcek zehiri maddeleri konusunda kabul edilebilir standartları belirlemişti. CSE'nin son yapılan tahlillerinde bu standartların 24'le 200 katı fazla miktarda zehirli madde tespit edildi. Narain, "Bu insan sağlığının hiçe sayıldığı büyük bir skandaldır" dedi. Narain, tek bir istekleri olduğunu, onun da standartlara uyulması olduğunu kaydetti.
CSE'nin dün raporunu açıklamasından sonra Hindistanlı milletvekilleri de ülkede piyasayı ellerinde bulunduran Coca-Cola ve Pepsi şirketlerinin ürünlerinin yasaklanması için harekete geçti. Ana muhalefet partisi BJP'den Vijay Kumar Malhotra, "Bu şirketler milyonlarca kişinin hayatlarıyla oynuyor. Bunu görmezden gelmeye devam edemeyiz. Pepsi ve Coca-Cola'nın yasaklanmasının zamanı geldi" dedi. Koalisyon hükümetinin ortağı RJD'den Devendra Singh Yadav da "Bu içecekler zehirli maddeler ihtiva etmelerinin yanı sıra milli mirasımıza da zarar veriyor. Bunları yasaklamalıyız" dedi ve ayran, süt gibi sağlık için faydalı içeceklere yönelinmesini istedi. Hükümetteki Komünist Parti milletvekilleri de dünya devi bu şirketlerin ürünlerinin "insanları yavaş yavaş zehirlediğini" ifade ettiler. Milletvekillerinden Muhammed Salim, "Hükümet ne tür bir sponsorluk anlaşması yaptı ki bu konuda hiçbir adım atmıyor?" diye sordu. CSE'nin raporu, Hindistan'da 1993 senesinde üretime geçmelerinden bu yana Pepsi ve Coca-Cola aleyhindeki 3. rapor oldu. Bağımsız milletvekili A. Krishnaswamy de "Bu sefer onlardan kurtulmalıyız" şeklinde konuştu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihtiyar Nickli Üyemize Teşekkür Eden 2 Kullanıcı:
|
esaslan
( 25 Eylül 2009, 15:06:46), vera
( 17 Şubat 2009, 17:45:26) |
|
vera

Kral Üye

Üye No : 5738
Konu  : 0
5 Mesajına Toplam 5 Kere Teşekkür Edildi
4 Mesajına Toplam 4 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 2 
Karma Sayısı: 2

|
 |
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2009, 17:46:47 » |
|
Cok faydalı bilgiler ALLAH ZÜLCELALÜ razı olsun emeğine sağlık
|
|
|
|
|
|
''YÜZÜ DOST, ÖZÜ DÜŞMANDAN USANDIM. DİLİ MÜMİN KALBİ ŞEYTANDAN USANDIM. DOSTUM HERKESİN KAHRI ÇEKİLİRDE, BEN DAVASIZ MÜSLÜMANDAN USANDIM..
|
|
|
|
mavi_nesil

|
 |
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2009, 17:55:43 » |
|
coca cola içme içirme
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2009, 10:56:31 » |
|
yahu böcek olsa onaylanır mı, ya da zehirli bişi olsa? yapmayın lütfen bu oyunlara gelmeyin!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihtiyar

|
 |
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2009, 14:11:20 » |
|
Yılmaz gardaş bunları ben kafamdan yazmadımki Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarını biz sergiledik. Burada kimseyede içme demiyoruz.Biz sadece bilgiyi gördük.Diğer gardaşlarımızada faydamız olsun istedik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2009, 14:17:51 » |
|
BEN BUNU SENELER ÖNCEDE DUYMUŞTUM ama gerçeklik payında hala tereddütlerim var olabilirde olmayabilirde:)))olmaması temennim yiinede ,zaten asit olduğu için sağlık açısından başlıbaşına bir tehdit demek değil mi .. emeğine sağlık ihtiyar
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
ihtiyar

|
 |
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2009, 14:30:06 » |
|
Ben içenler için kesinlikle bir şey deme hakkım olmadığını düşünerek sadece şunu söyleyeyimde bir denesinler.
1- paslı bir vidayı açamıyorsan üzerine bir miktar kola dök hemen açılır.
2-tuvaletteki lekelerin üzerine kola dökersen nasıl eriterek çıkardığına şahit olursun
3-Arabanın çelik cantlarını kola ile temizlerseniz parlatır 4-bir miktar et üzerine kola dökerseniz nasıl yaktığını görürsünüz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
momentum

|
 |
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2009, 11:08:18 » |
|
bu hikayeyi 15 yıldır okuyoruz ama kimse kola dan vazgeçmiyor nedense o zaman napıyoruz bira rulzzzzzzzz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
momentum Nickli Üyemize Karma Veren Kullanıcı:
|
[-]( 20 Mayıs 2009, 18:33:29) |
|
|
ihtiyar

|
 |
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2009, 18:32:55 » |
|
sen 15 yıldır okuyorsun ama ben 50 yıldır biliyorum ama yinede bira içmiyorum sevgilerimle...........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
momentum

|
 |
« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2009, 19:11:20 » |
|
abi sende bizi ayyaş ettin iyice .. rulz dedikse her zaman deil ayda yılda bir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihtiyar

|
 |
« Yanıtla #10 : 20 Mayıs 2009, 19:15:33 » |
|
estağfirullah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihtiyar

|
 |
« Yanıtla #11 : 20 Mayıs 2009, 19:16:04 » |
|
yanlış anladıysan özür dilerim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 20 Mayıs 2009, 19:52:31 » |
|
yok abi şakasına dedim . Özre gerenk yok .canın yerem senin ambele yaaaa anlaşın gaynaşın be muradllar : Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap (inşALLAH yanlış yazmamışımdır  hehehe)
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
ihtiyar

|
 |
« Yanıtla #14 : 20 Mayıs 2009, 19:55:18 » |
|
tabiki yannış yazmışsan bevmırat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #15 : 20 Mayıs 2009, 19:58:07 » |
|
o kadarda olsun ihtiyar yaaa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2009, 09:48:29 » |
|
Yılmaz gardaş bunları ben kafamdan yazmadımki
Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarını biz sergiledik.
Burada kimseyede içme demiyoruz.Biz sadece bilgiyi gördük.Diğer gardaşlarımızada faydamız olsun istedik.
yok ihtiyar, ben kafandan yazdın demedim ki.. ama bu araştırma sonuçları gibi gorunen şeyler bile gerçek olmuyo bazen. internette bunu ayrt etmek zor. mesela bi hacettepe üniversitesi araştırması vardı uzunca boyle zararlı maddeleri anlatıyodu, bi de profesorun adı vardı. aradım üniversiteyi ne böyle bir araştırma var ne böyle bir adam.. teşekkürler bilgilendirme için. ben güvenemedim sadece
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihtiyar

|