kara

Aktif Üye

Üye No : 369
15 Mesajına Toplam 16 Kere Teşekkür Edildi
3 Mesajına Toplam 3 Kere Karma Verildi
Karma Sayısı: 3 

|
 |
« : 03 Ocak 2009, 18:03:24 » |
|

Yerel yöneticiler yada yeni seçilecek olan yöneticiler tarafından seçimlere çeyrek kala biz müzisyenlerin yeterince kaale alınmadığını düşünüyor ve haklı olarak tüm arkadaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. A veya B partisi farketmiyor yeterki bu memlekette bu işle (müzik) uğraşan birilerini farketsinler dışarıya fazla heveslenmesinler. bu memlekette yaklaşık bu işten ekmek yiyen ortalama 1500 kişi var
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2009, 20:15:17 Gönderen: kara »
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2009, 18:38:46 » |
|
Sana katılıyorum ve seninle aynı fikirdeyim sevgili metin bey.Hatta büyük şehire gitmemiz gerektiğini düşünüyorum tüm ilgili ve müzisyen arkadaşlara duyurulur...Mehmet DOLUNAY
|
|
|
|
|
|
BATAN GÜNEŞİN ARDINDAN KARANLIĞA BÜRÜNDÜYSE DÜNYAN ELLERİNDEN TUTACAK BİR DOST ELİ BULAMADIYSAN SENDE SIĞIN BENİM GİBİ DOLUNAY 'IN YAKAMOZUNA...Mehmet DOLUNAY
|
|
|
|
kara

Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2009, 14:54:00 » |
|
bazı müzisyen arkadaşlarımız günü nasıl kurtarırız'ın peşinde halbuki bir elazığ, diyarbakır, malatya, sivas, trabzon, ve bir çok şehir bu konuda bizden daha duyarlı. bırakalım cafelerde bir paket sigara parasına harcanmayı biz bunları yaparken hiç anı şanı duyulmamış müzisyen bozuntuları gelip bu memlekette hemde benim kurtuluş şenliklerimde, kültürel şenliklerimde boy gösteriyor. benim Erzurumlu dadaşım ise onu seyretmekle yetiniyor. oysa onlar dadaşımın eline su dökemez. Arkadaşlar iyi düşünün şimdi menfaat dünyası bizleri dikkate, kaale alanları bizde kaale alalım. az değiliz yaklaşık bu işi yapan yada uğraşan yaklaşık 1500---2000 kişi var ilçeleride sayarsak daha fazla. haksız isem yazın ... hepinize saygılar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2009, 15:17:57 » |
|
haklısın metincim burda anket açılacak ozaman değerlendiririz bizde çünki mutlaka onlarda burayı takip edecekler.. saygılar
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
idris25tan

|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2009, 12:44:14 » |
|
haklısın Metin kardeşim bu duyarlıgın dan dolayı sizi takdir ediyorum başarılar kardeşime
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kara

Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2009, 15:10:15 » |
|
Arkadaşlar biz müzisyenler bu memlekette hiçbirzaman söz sahibi olamadık. Hep çalgıcı zihniyetiyle bakıldık artık yetmezmi gelin hep beraber bu işe bir çare bulalım. kusura bakmayında artık itçinin, atçının, kuşçunun derneği var bizim yok. Eyvallah olmayabilir ama memleketimizin ekonomik şartları belli bu işten ekmeğini kazanan bir çok arkadaşımız var. Malesef kendi memleketimizde değil ya karsta, ya bayburtta, ya artvin trabzonda kısacası hep dışarda imkansızlıklar içerisinde yetinmeye çalışıyor. ve bizim yerel yöneticilerimiz de kültürel etkinliklerde gidip dışardan adam getirtip benim erzurumlu dadaşıma konser adı altında programlar yapıyor. Gelin bunlara dur diyelim. birbirimize kendi aramızda kırgın yada dargın olabiliriz ama bu bir kültürel davadır. at gözlüklerini çıkaralım. saygılar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2009, 15:13:17 Gönderen: kara »
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2009, 20:24:25 » |
|
başka zaman olsa olurduda müzisyenler birbirini çekebiliyormu acaba bir araştırma yapılsın hiç kimse kimseyi çekemiyor ve istemiyor. heralde suyundandır. gerçekten müzisyenleri kaale alan kim varki bizde yabancı hayranlığı var vesselam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2009, 23:06:23 » |
|
Ağzına sağlık cirikli uzun lafın kısası başka söze gerek yok çok haklısın...saygılarımla Mehmet DOLUNAY
|
|
|
|
|
|
BATAN GÜNEŞİN ARDINDAN KARANLIĞA BÜRÜNDÜYSE DÜNYAN ELLERİNDEN TUTACAK BİR DOST ELİ BULAMADIYSAN SENDE SIĞIN BENİM GİBİ DOLUNAY 'IN YAKAMOZUNA...Mehmet DOLUNAY
|
|
|
|
kara

Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2009, 19:02:53 » |
|
herkes sineye çekerse hiçbişey olmaz............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2009, 22:28:46 » |
|
müzisyenler derneği kuralım metin abi olmaz mı ben yöresel müzisyenlerle alakalı birçok şey yapmaya çalıştım ama hiçbir müzisyen destek vermeyince bıraktım.mesela siz metin abi hanginiz sitelerime gelip destek verdiniz.erzurumun dışında olan bir çok müzisyen arayıp destek oldu bana ama erzurumdan hiçkimse sitelerime destek vermedi.sonuçta ben mühendisim ve yönetici pozisyonunda çalışan biriyim yoğun işlerim ve sorumluluklarım var yani bu site işlerini tek başıma yürütmemm mümkün değil..saygılar
|
|
|
|
|
|
Soner MIZRAK Resmi Web Sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.smizrak.com EPF Erzurum Palandöken Forum Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.epf.palandoken.org ErzurumMüzisyenleriForumu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.erzurummuzisyenleri.org Erzurumlu Müzisyenlerin Sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.erzurummuzisyenleri.com Türkü Severlerin Forumu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.turku.web.tr
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2009, 09:18:18 » |
|
PMF metinin özeline yazıyormuş galiba yanlışlıkla burya yazmış .. yazılan konular biraz özel birazda karşılıklı . eyer burya yazdıysan bende üstüme alayım müzisyen değilim senin gibi ama müzisyenleri sevdiğinizden onları toparlamaya çalışıyorsun. pekde fazla başırılı olamamışsın yazından anlıyorum.. bak buranın onbirbin üyeye dayandı bu bölümü açmamızın acamı küçükte olsa müzisyen kardeşlerimizi bir araya toplamak yararlandırmak sonuçta .. kimsenin fazla zamanı yok .isim vermiyim çoğumuz devlet üst kademelerinde çalışmaktayız ama fırsat buldukça hep burda olduk küçük bir bölümde olsa bunu başarmaya çalıştık. Belki haklı olduğun konular vardır arkadaşlarımızı kötülemiş gibi olmasın zaten aşağıda yorumlardada var tutarsız davranıyoruz.. Erzurumda bir adet vardır biri biryere lokanta açar biri bakar ooo nasıl iş yapıyo hemen dükkan arar sağında solunda bu gibi şeyler iydeğil heryer kahve lokanta dolu. asıl değişik birşeyler yapmak önemli neyse fazla uzatmıyorum dedimya ya metine mail atıyodun yada özeline yazıyordun yanlışlıkla burya yazmışsın diye düşündüm.. saygılar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2009, 17:35:08 Gönderen: Ekol »
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
kara

Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2009, 15:51:02 » |
|
Tuncay kardeş, seni birşeyler yapmaya çalışıyorsun seni kutluyorum. hele hele erzurum hakkında birşeyler yapıyorsan ne mutlu sana. yanlız beni heralde başka müzisyenlerle karıştırdın. Biz o senin dediğin dernek meselesini yıllar önce denedik o zaman yaklaşık 150 tane müzisyen arkadaşımıza davetiye mektubu gönderdik toplanıp konuşalım diye, ama malesef 4 kişi toplayabildik. sizi ve sizi gibi duyarlı arkadaşları tenzih ederim ama bu iş cello belloyla olmaz. bizim bu memlekette bu kıskançlık çekememezlik olduğu müddetçe bal sofrasında dişin kırılır. Sitenize ve size gelince siz nerde çalışırsanız çalışın kayda değer birşeyler varsa ortada uzaydada olsa sizi arar bulurlar. bu şehirde cebine değilde sanata değer veren varmı bilmiyorum ama biz şahsen Erzurum'un olduğu heryerde varız ve olacağız siteminizde kendinizce haklı olabilirsiniz ama biraz gerçekçi olmanızı tafsiye ederim. ha tekrar edeyim bu memleket ne yiğitleri ve (İbrahim Hakkıyı) görmemiş kaldıki seni veya beni ve ya bir başkasını görsün. birde bizim bazı stüdyo çalışmalarından dolayı fazla giremiyorum yaklaşık 20 yıllık mesam üyesiyim toplam 1000 üstünde şarkı sözü, ve bunların 100 ün üstünde tasdikli ve noterli sözü müziği bana ait eserim var . her ay mesam dergisine yazı yazarım bazısıda yayınlanır, ama evde bütün müzik aletleri var aşağı yukarı hepsiyle uğraşırım genede cahilliğime say. ha şimdi diyeceksinki bunları bana niye yazdın biraz cahilimde saygılar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2009, 16:17:45 Gönderen: kara »
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 05 Şubat 2009, 18:50:24 » |
|
Metin abiciğim yazını okudum ve üzüldüm.sanırım ben anlatmak istediğimi tam anlatamamışım sende tam olarak ne anlatmak istediğimi anlayamamışsın.ben hep birlikten dirlikten yanayım.müzisyenler birbirini çekemeye bilir ama ben şunu anlatmak istedim.ben müzikle uğraşan ama müzisyen olmayan zamanında müzik adına para kazanmış ve müziğin ekmeğini yemiş birisi olarak amacım Türk piyanistler birliğinin sitesine benzer bir site yapıp müzisyen tanıtımı yapmaktı.tanıtımını yaptığımız müzisyenler bu site aracılığıyla çalışmalarını eserlerini yayınlayacaklar müzisyen arayan insanlar bu siteden herkesi dinleme imkanına sahip olup ona göre müzisyen belirleyecek ve organizasyonlarına devam edeceklerdi.Erzurum Forum benim için apayrı bir ortam..ama benim kastettiğim müzisyenlere özel bir yer.yani bir bina düşünün bina erzurum forum olsun ve bu binada müzisyenlerin bir odası olmuş olsun ama birde odadan ziyade müzisyenlere ait bir bina olsun.siz hangisini tercih ederdiniz.Ben başlı başına bir site yani forumdan ziyade bir portaldan bahsediyorum. Neyse ben destek görmeyecek olsamda hiçbir karşılık beklemeden bu işi mutlaka yapacağım.çünkü benim bu işten ekmek yiyen birsürü değerli arkadaşım var.Mutlaka bir gün mükemmel bir seviyeye ulaşacak bir portal olacak.gelecek herkesin başımın üzerinde yeri var gelmeyendende ALLAH razı olsun...
|
|
|
|
|
|
Soner MIZRAK Resmi Web Sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.smizrak.com EPF Erzurum Palandöken Forum Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.epf.palandoken.org ErzurumMüzisyenleriForumu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.erzurummuzisyenleri.org Erzurumlu Müzisyenlerin Sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.erzurummuzisyenleri.com Türkü Severlerin Forumu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.turku.web.tr
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 05 Şubat 2009, 19:00:37 » |
|
Kardeşim Ekol yazın için teşekkür edrim.ama yazım özel değildi.metin beyin yazısına istinaden yazılmıştı.uyardığın için sağol.seninle tanışmıyoruz ama ben metin beyin çok eski dinleyicilerindenim.ha müzisyen falan değilim diyorum ama müzikle çok kısa bir süre ilgilenip çok başarılı çalışmalar yapan biriyim.ama bu müzisyenlik için yetmiyor bunu biliyorum ve haddimide.Erzurumda 3 saat içerisinde çıkardığım hücum kayıt kasetimin yok sattığını ve hala radyolarda parçalarımın çalındığınıda bilmenizi isterim..Belki kendince bağlama ve klavye çalan ve eser yorumlayan biriyim ama müzisyen değilim.Kendi alanında birincilikle mezun olmuş arkadaşları aylarca sınavlara çalışırken kendisi gecenin 2 sine 3 üne kadar proğramlara gidip para kazanıp 2 den 3 den sonrada sabahki sınavıına çalışıp ve bölümünü dereceyle bitirmiş bir mühendisim.Müziğe bu kadar zaman ayırsam belkide çok iyi bir müzisyen olurdum.ama şu an müzikten ekmek yemek isteyen birisi değil müziğe emek veren emektar insanların gelişen teknolojiye uygun olarak net ortamından tanıtılmasına yardımcı olmak isteyen biriyim.ve bunu mutlaka başaracağım.saygılar...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2009, 19:03:09 Gönderen: PMF Palandöken Müzik Forum »
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 06 Şubat 2009, 08:26:35 » |
|
PMF. Müzik ve müzisyen konularını bırakıp karşılıklıklı diyaloglara giriyorsun eyer böyledevam edeceksen kendi web sayfandayap ne karşılıklı konuşma yeri ne de reklam yeri sana söylememe gerek yok forum kurallarını amacını bilyorsun zaten saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kara

Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2009, 14:52:06 » |
|
müzik yapanıda müziği sevenide çok sever sayar ve saygı duyarım. tuncay bey sizide çok severim. beni yanlış tanımanı istemem. ama yıllardır bu memlekette destekten ziyade kösteğe daha çok rastladık. sizi tenzih ederim. sana uğrarım ama ben fazla netten anlamam saygılar.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2009, 16:48:26 » |
|
Sevgili Metin abi..teşekkür ederim..her zaman kapımız açık sana biliyorsun.ben artık bu forumda yokum.kalın sağlıcakla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2009, 18:52:20 » |
|
PMF bu küçücük dediğin oda varya kuruluşunun tarihine bak belki sizin hiç aklınızda yokken bura vardı bende müzik yapmaya çalışıyorum metin kardeşim gibi benimde söz yazarlığım var bestelerim var ama nekadar kibar ve iyi niyetli oluduğumuzu sana göstereyim senin üyeliğini silmiyorum, bu küçük oda dediğin yerde sana ve bütün müzisyenlere yer var forum kuralları içersinde tabiki kendi web sayfandan bahsetmişsin , müzisyen olduğundan bahsetmişsin ve mühendis olduğundan bahsetmişsin. bukadar çok işi bir arada yapan bir insan böyle davranmamalı bence o yazdıklarını yazılarımızdan yanlış anlayıpta öyle yazdın diye algılıyorum yoksa sen yapmazsın öylebişi. neyse uzatmayayım sana başarılar diliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Yükleniyor...
| | | | | | | | | | | | | | | | | |